• 35. istanbul film festivalinde "ansızın" adıyla gösterilen 2016 yapımı aslı özge'nin almanca çektiği, ilham kaynağını gizemli bir şekilde hayatını kaybeden defne joy foster'in hikayesinden alan ama bu hikayenin özeli ile ilgilenmeden tamamen farklı bir konu amaçlanarak çekilmiş çok sağlam bir film. (bkz: all of a sudden)

    film sıradan bir aldatan erkek imajını oluşturmamızla başlıyor. ama sonradan işler gittikçe başka bir hal almaya başlıyor. aslı özge, defne'nin hikayesinin bilinen yerini aynen korumuş. kamera kayıtlarında panikle koşan adam görüntüsü dahil kalan kısmını da içeren film son derece başarılı bir kuzey filmi tadında. (bkz: jagten)

    herkesin haklı herkesin haksız olabileceği yeni trend quantum meraklılarına da hitap edebiliyor çok zaman. yan hikayelerin olmadığı tek hikayeli film için tek kusur 112 dakika olması. bu arada film aslı ozge'nin ama asıl sahibi çürük hukuk sistemine sahip ülkemiz. neredeyse hiçbir davanın doğru sonuçlanmadığı ülkede verilecek en güzel tepki taş atmak degil sanatmış demek ki.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap