3 entry daha
  • işe gidip gelirken okumaya başlayıp bir çırpıda bitirdiğim çok tatlı bir kaçış romanı. maria semple romanı çoğunlukla yazışmalardan, mektuplardan, emaillerden yaratmış ama genel olarak anlatıcımız bee, yani bernadette'in deli dolu kızı. bernadette özellikle green architecture dalında çok başarılı olduğu halde işini bırakıp hayatını 15 yaşındaki kızına ve biraz da microsoft'ta çalışan eşine odaklamış biraz sıradışı biraz tuhaf bir anne. bee ise mükemmel notlarına karşılık ailesinden hep beraber antarktika'da tatil hediyesi isteyen kafada bir kız.

    böyle bahar aylarında çimenlere uzanıp okunabilecek, öyle çok büyük bir edebi kaygı taşımamasına rağmen çok eğlenebileceğiniz bir kitap. tabi ki bundan müthiş film çıkar, ben kendi kendime uyarladım mesela. öyle bir yandan kırılgan bir yandan çatlak büyük mavi gözlü bernadette'e amy adams'tan başkasını yakıştıramıyorum. zeki ama biraz yırtık, dobra küçük kızımız bee için ise başka kimse değil: kiernan shipka. gelelim microsoft'ta proje müdürü, ted konuşmasıyla da baya ünlü olan ve işyerinde ayakkabısını çıkarıp çorapla dolaşarak daha rahat hisseden baba elgin branch'e, düşündüm taşındım o kafası karışık haliyle michael c. hall'u oturttum. burdan senaristlere sesleniyorum, valla bu haliyle çok güzel olur, öperim.

    --- spoiler ---
    başlarda okuduğum zaman bernadette'i adeta yaşı geçmiş tumblr kızı olarak hayal edip baya rahatsız olmuştum, tabi bunda bee'nin okulundaki diğer annelerin birbiriyle yazışmasının etkisi olmuş. sonra kitap ilerledikçe bernadette'le ilgili mükemmel bir yolcuğula çıkıyorsunuz ve kendiniz de hafiften weirdo iseniz, karakterle müthiş bir bağ kuruyorsunuz.
    ayrıca soo-lin sen su katılmamış iğrenç bir yoko ono'sun. bir summer'ı hiç sevmezdim bir de sen eklendim nefret ettiğim hayali karakterler arasında.
    --- spoiler ---
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap