25 entry daha
  • kendisini facebook üzerinden arkadaş olarak ekleyen bir şahsın fotoğrafını profilinde paylaşarak onunla dalga geçmiş bir kız.

    bilmeyenler için olayın ekran görüntüsünü verelim.

    öncelikle yaptığı hareketin doğru olmadığını belirterek başlayalım. izni alınmadan birinin fotoğrafını yayınlamak, teşhir etmek doğru olmadığı gibi, suç dahi sayılmaktadır. bu bağlamda kendisinin yaptığı hareket doğru değildir. bunun yanında, bu şahısla ilgili yorumları da gerçekten hoş değil. bir insanın dış görünüşünden hoşlanmamak normaldir, buna kimsenin de laf etmeye hakkı yoktur. fakat eleştiri sınırlarının dışına çıkıp hakaret düzeyine ulaşan yorumlar yapılması maalesef işi daha da kötü bir duruma sokuyor.

    daha da kötüsü ise kızı haklı çıkarabilecek hiçbir şeyin olmaması. hepsinin üstüne, kendisinin yaptığının doğru olmadığını dile getiren bir kullanıcıya verdiği tepki ise her şeyi daha da batırıyor. kendisi, bu durumu bir eğlence kaynağı olarak görüyor fakat bu çeşit bir eğlence söz konusu olamaz. yapılan bu hareketler açık bir şekilde suç oluşturuyor.

    bu kız gibi bir düşünce yapısı olan insanların sayısının çokluğu da beni üzen bir başka durum. kızın paylaşımına yapılan yorumlar bunu açıkça gözler önüne seriyor. burada sözünü ettiklerimin henüz çok genç olduklarını görünce de gelecek adına üzülmemek elde değil.
46 entry daha
hesabın var mı? giriş yap