5987 entry daha
  • insanların hayat şartlarını bilmeden atıp tutan denyoların eleştirdiği uygulama.

    babam vefat etti, annemle ve zihinsel engelli kardeşimle birlikte yaşıyorum. kardeşim yemek ve tuvalet dahil bütün ihtiyaçlarında bize muhtaç. daha doğrusu anneme. ben işe gittiğimde kardeşimin her türlü ihtiyacını o karşılıyor, ben de alışveriş, fatura ödeme vs gibi dışarıda halledilmesi gereken işleri yapıyorum. annem ancak ben kardeşime göz kulak olduğum zamanlarda dışarı çıkabiliyor. ben olmasam bakkaldan ekmek alıp gelmeye fırsat bulamayacak; çünkü evde bıraktığı zihinsel engelli çocuğun kendisine zarar vermesinden korkuyor. ben 2-3 günlüğüne mecburi olarak şehir dışına çıktığım zamanlarda eve erzak yığıyorum ki kadın dışarı gidip bir şeyler almak zorunda kalmasın.

    şimdi hal böyleyken ben ailemi nasıl bırakıp da aylarca askerde kalayım? akraba vs demeyin, kim aylar boyunca benim ailemle ilgilenir? herkesin kendi işi gücü çocuğu var. bu durumda benim bedelli askerlik dışında askerlik yükümlülüğünü yerine getirmem için bir seçeneğim yok. böyle bir sorumluluğum olduğunu bilmeyen dallamalar da bana "parası olan askerden kaçıyor" diye delikanlılık edebiyatı yapıyor. şu anda doktoraya devam ettiğim için zaten tecilim var ve bedelli askerlik çıkar çıkmaz da büyük ihtimalle yaşım tutacağı için gidip gönül rahatlığıyla bu uygulamadan yararlanmayı düşünüyorum. zira benim o erkeklik edebiyatı yapanların altına giremeyeceği çok daha büyük sorumluluklarım mevcut.

    edit: arkadaşlar dünden beri bu konuda belki 50 yazardan mesaj aldım. "sen onları takma bildiğini yap" diyen oldu, kardeşimin durumundan ötürü iyi dileklerini belirtenler oldu, hatta "istanbul civarındaysan yardıma ihtiyacın olduğunda söyle kardeşin için gelirim" diyen bile oldu! hepiniz çok sağolun, hala bilmediğim yerlerde tanımadığım güzel insanlar olduğunu görmek sevindirici.
22806 entry daha
hesabın var mı? giriş yap