2 entry daha
  • en iyisi hangileridir tam bilemiyorum ama legal500 veya iflr1000 tarzı sitelerde parayla üste çıkanlar olmadığı kesin.

    meslekteki 4. seneme giriyorum ve staj zamanımda 3 farklı ofiste çalıştım. şuan devam etmekte olduğu büro da orta ölçekli 20-30 arası avukat barındıran bir büro. vakti zamanında hayatımda olan insanların etkisiyle yurt dışından yeni dönmüş taze bir stajyer olarak malum siteleri açıp oralara göndermiştim öz geçmişimi. sonrasında yine o malum sitelerde göze çarpan bürolardan birinde "büyük ve kaliteli büro" olduğunu zannederek başladım meslek hayatıma. daha ilk günden hayal kırıklıkları başlamıştı benim için orası ayrı tabii.

    baktığında iyi hukuk bürosu nasıl olur dersek hemen ilk akla çok avukat çalıştıran, büyük müvekkilleri olan, çalışma saatleri olmayan bürolar geliyor biliyorum fakat o işler öyle değil işte.

    bence iyi bir büro çalışanının hakkını tam olarak vermeli. hukuk bürosunda en büyük hukuksuzluğu yapıp insanları insanüstü saatlerle sürekli bir yükselme ve sonucunda partnerlık vaadiyle çalıştırmamalı. iyi hukuk bürosu iyi hukukçulardan oluşmalı, uzun ve içi boş dilekçelerle değil kısa ama kritik dilekçeleri ortaya çıkarmalı. her işini iyi araştırmalı, her konuda müvekkiline ikinci bir planı da önermeli. işini ciddiye almalı, müvekkilinin gözünü boyamaya değil cebine para kazandırmaya uğraşmalı. evet evet başlıca önceliği müvekkilinin daha çok para kazanması olmalı. çay kahve içilen zamanı 200 dolardan charge edip meslek itibarını sarsmamalı.

    özellikle yeni mesleğe atılacak arkadaşlar bizlerin yaptığı hatalara düşmemeliler. malum siteler göz boyar, siz gözlerinizi boyatmayın.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap