3 entry daha
  • türkiye yöneticisinin konuşmasında "yurt dışına yazılım ihraç ettiğiniz için vergi vermeyeceksiniz" beyanında ciddi hata olan şirket. devlet gelir vergisini çatır çatır alır. ayrıca aynı yöneticinin sigortanızı "başka şirket üzerinden yatırabilirsiniz" yaklaşımı profesyonellikleri ile ilgili ciddi bir kuşku yaratıyor.

    kalburüstü bir çalışanın kurumsal bir şirkette sahip olduğu yan hakların (özel sigorta, eğitim, kariyer ve sosyalleşme olanakları) hiçbirini vaadetmedikleri için önerdikleri ücret çalışan için kısa vadede bir nebze (belki %20) olumlu olabilecekse bile orta ve uzun vadede pek de karına görünmemektedir. özellikle iş güvenliği ve garantisi olmaması çok ciddi negatifler.

    kendi açımdan bir hesap yapıp kısa vadede dahi maddi faydasını göremediğim için elemelerine başvurmadan kendilerini kafamda elemiş bulundum.

    (yıllar sonra gelen) edit: araştırmalarım sonucunda bu ve benzeri uzaktan çalışma fırsatı sunan bazı şirketlerden elde edilen kazanç için vergi beyanında bulunulması gerekiyor ancak vergi ödenmiyor. şirket yurtiçinde bir ofis bulundurmuyorsa ve ürünleri türkiye'de satılmıyorsa siz şirkete ortak değilseniz kazancınız vergi istisnasına tabi.
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap