76 entry daha
  • (bkz: ışid'in 3 türk tankına saldırması)

    olarak değiştirilmesi gereken başlığa konu olay. ortada reaktif zırhı olmayan ve içindeki mühmmat tutuştuğu için yanan t-155 dışında bir imha falan yok. öyle yazınca üç alet de yok edilmiş gibi cihadçı asalak cümlesi oluyor, neyse.

    yazının özeti:
    yok öyle imha falan.

    bilgilendiriyorum, toplanın gençler.

    öncelikle;
    (bkz: 19 nisan 2016 musul'da vurulan türk tankı)
    bu başlıkta da atan tutan, sallayan ergen yorumlarına bir şeyler yazmayı düşünüyordum, kısmet burayaymış.

    ışid'in geçen hafta ve burada kullanmış olduğu füze kornet e (9m133 anti tank missile - tanksavar) dünyanın hatrı sayılı tank savar füzelerinden birisi kabul ediliyor. "destroy surian tank" diye youtube'da falan aratınca kulesini zıplattıkları (bildiğin havada uçan tank kulesi) rus t-72'lerini, cayır cayır yanarken görmek mümkün. bir fransız javelin'inden daha fazla savaş tecrübesi olduğu aşikar bir füze.

    vurulan: m-60t / t-155

    "m-60t nedir ve neden modernize edilmiştir" konulu entry şurada.

    m-60t'nin ne gibi değişimlerden geçtiğini ilgili entryde anlattım ve burada en önemli faktörlerden birisi reaktif zırh. geçen haftaki olayda da burada da görüldüğü gibi bilmem kaç sayfa yazılıp çizilmesine rağmen "aman yok olduk"çular döktürmüş, askerde iki tankın yanında yarım saat geçireninden, yedek subay olduğundan kendisini savunma sanayii uzmanı görene kadar herkes ayarsızca döktürmüş. son sayfada bile hala ikna olmamış ya da kafasına göre "yaa onlar modernize edildi ama zırhları değişti mi bilmiyorum" diyen olmuş.

    vurulan tanklarda sadece reaktif zırh bloğu değişecek ve kullanıma devam edilecek. hatta o tank orada kalsın, aynen kullanılmaya devam edilebilir.

    reaktif zırh, bir tür patlayıcı katman. günümüz tanklarının çoğunda kullanılıyor. o günümüz çatışma haberlerinin görsellerinde tankın üzerinde gördüğünüz kutu kutu şeyler bu arkadaş oluyor.

    mantığı şudur, tandem veya tek başlıklı herhangi bir füze çarptığı anda kendisi patlayıp, ana zırhın dışarısında füzeyi imha ediyor. haliyle tankın kendisine bir şey olmuyor, tank mürettabatı da "acımadı kii" şeklinde nara atabiliyor.

    geçen haftaki saldırıda olan şuydu.

    bir halt olmamıştı yani. burada vurulanlar da m-60t.
    zaten görüntüde vurulma anı sonrasına baktığınızda duman dağılınca herhangi bir alev, patlama değil, tankın boru gibi namlusunu görüyorsunuz. işte o boru... neyse.

    bu tür mühimmatlar zırhı delemeseler bile verdikleri ısıyla içerideki mühimmatı tutuşturabiliyor, zaten bunu da tsk açıkça yazıp olayı anlatmış. peki neden m-60tlerden bahsetmemiş.

    çünkü hiçbir şey olmadığından.

    başlığı bu şekilde açan dangoza ise bir sözüm var. ota boka ağlamayın olm, iki saniye de olsa dik durmayı öğrenin artık!

    şimdi 19 nisan 2016 musul'da vurulan türk tankı başlığındaki çaresiz halkımızı bilgilendirmeye gidebilirim.

    edit: linkler düzeltildi, sanırım.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap