11 entry daha
  • mustafa kemal atatürk vecizesi. ben bu sözü o kadar önemsiyorum ki, hani kurtuluş savaşı'ndan sonra atatürk'ün becerdiği bence en iyi iştir. ha, kurunun yanında yaş da yanmış mıdır? muhakkak. ama tarikatlarda, tekkelerde, mürşid denen kişilerce neler söylendiği, neler yapıldığı herkesin malumu. ben bunu çok yakından biliyorum çünkü çok yakın arkadaşım bu tarikatlardan birine devam ede ede, bugün yataktan çıkamayacak kadar hasta hale geldi.

    aslında buna da ihtiyaç yok. bugün ''allah-u ekber'' diyerek kendini patlatan, inanmıyorlar diye, içki içiyorlar diye, zina ediyorlar diye milleti öldürmeye kalkışan, kur'an'ın hiçbir yerinde yazmadığı halde, garip garip hadislere dayandırıp fetvalar hazırlayan, islam'ı bir din, bir hayat görüşü, bir dik duruş olmaktan çıkarıp siyasete alet eden, desteklediğ partiden bile milleti kafir ilan eden hep bu gruplar.

    bakın mürşid demek aslında yol gösteren demek. ama öyle hale geldi ki, daha geçtiğimiz sene miydi? ünlü bir oyuncu babasını öldürdü. açıklama olarak da ''gavs'ımın sesini duydum. baban kafir, onu öldür'' dedi falan diye bir şeyler zırvaladı. işte, mürşid kelimesinin içi, bu boş hurafelerle dolduruldu ve millet dininden uzaklaştırıldı.

    din diye pazarladıkları şeyin islam'la uzaktan yakından alakası yok. bugün sünni, şii gibi mezheplerin uydurduğu dinlerle gelinen nokta ortada. kur'an'a aykırı ne varsa, bu mezheplerin içinde mevcut. ve insanlar baya baya bunu din zannediyor. şeyhinin sözünü allah'ın sözü zannediyor. sözünden çıkmanın günah olduğunu zannediyor çünkü; kur'an okumuyor. kur'an bilmiyor.

    neden okumuyor? ''sen okuma anlamazsın'' diyorlar çünkü onlara. ''sen bizim ilmihal kitaplarımızı oku. sen bizim haftalık, aylık dergilerimizi oku. biz seni nasılsa sırat köprüsü'nde (?) bekleyip kurtaracağız'' diyorlar. ''peygamber nasılsa şefaat edecek'' deyip, insanları atalete, allah'a karşı kaypak bir duruşa itiyorlar. bunların hepsi değilse de, yüzde 90'dan fazlası bu zihniyette.

    o yüzden, atatürk bu sözde çok isabetli. ha, bu kişilerin infazını doğru bulmuyorum. fakat ortada böyle bir gerçek var ve ben haşa ilah değilim. sorgusu suali bana düşmez. allah sorar, muhatap cevaplar. ben o toplara girecek değilim. sadece, cumhuriyet ve şu öngörülerin hakkını teslim etmek istiyorum o kadar. şimdiye ortadoğu'nun bir parçası olmuş, çoktan işgale uğramıştık diye düşünüyorum.

    bunu da böyle ifade etmiş olayım.
70 entry daha
hesabın var mı? giriş yap