8 entry daha
  • soru sormak mı önemli cevabı almak mı?yoksa hepsinden başka mı başlamak veya bitirmek nedeni nedir bir konunun yada sonuçta ne olacak?
    başlangıcı mı bilmeli yoksa bitişi mi?bence insanoglu var olma nedenini sorgulayarak işe başlıyosa,felsefe de ilk başlangıç 'ne'soru kalıbıysa ve bir cevapta uzlaşamıyosa insan en küçük sorunda bile sanırım en baştan başlamak soruyu sormak daha önemli.
    her soruda insan kendinden bir parça bırakır o soruda ve bir şeyler alır yavaş yavaş.kendini bulmayı ögrettigi anda doga ona soru sorar.cevabı belki bilinmez ama bir sorusu muhakkak vardır.ve cevabı bile beklemez belki.artık kendini,fikrini sorusuyla ortaya koymuştur.
    insanın nedeni merak etmesi gerçekleşicek sonuçtan daha önemlidir.bilmeliyiz ki eger bir neden olmazsa asla sonuç ortaya çıkmaz ve gerçek olmaz hiçbir şey.gerçegi ararken buldugumuz her şey bizim içimizde var olan bir parçadır aslında ve kim bilir kimi zaman buldugumuz her parçadan bir soru yeni bir parçaya açılır.
    sormaktan korkma demişler.ögren.
    insanlar ilişkilerini sorgulayabilmeli.bir anlık bir davranışın ertesi gün eşlerde ne gibi sonuçlar ortaya çıkardıgı bilinmeli.karşılıklı anlayışın temel alması gereken konu burda.sıkılmadan sorular sorarak,cevaplardan önemli soruların neler oldugunu sorun varsa nerden kaynaklandıgını bulmak.çogu insan sorulardan cevaplardan sıkılır.nedeni korkuların içerde hapsoldugu mekandan çıkabilme riski,başka bir şekliyle komplextir.
    bizler bir yanlışımızı bir an için görmezlerse onun unutulmasını ve tekrarlanana kadar konuşulmamasını tercih ederiz.ta ki ilişki yıpranana kadar.ve o zaman çiftlerin birbirini suçlama aşamasında başlayan serzenişler
    geçmişe yönelik hataları bir bir ortaya çıkarır.
    konuşmaktan,cevaplardan korkmayın.kendinize bıraktıgınız açık kapıları karşınızda ki insalarada bırakın.herkez o kapıyı kullanabilsin.karşılıklı adaletin varolmasına sizde yardım edin.
96 entry daha
hesabın var mı? giriş yap