• dünyada kadına seçme hakkını veren ilk devletlerden birisinin başında olduğu resmi tarih kitaplarında okutulan liderdir. mavi gözlüdür, sarı saçlıdır. ülkesinin %25'inin tanrısıdır.

    fakat merak ediyorum.

    cumhuriyeti getiriyorsun, "egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" diyorsun. sonra seçimler düzenliyorsun fakat tek seçenek olarak kendini sunuyorsun.

    takipçilerin "ama halk cahildi, başkalarına izin verse yanlış kişiler başa gelirdi" diyor. hani kayıtsız şartsızdı başkanım? yoksa 30 yıl sonra kayıtsız şartsız mıydı?

    onu geçtim, halka güvenmemişsin anlarım. seçme hakkı verdim ama bunlara güven olmaz demişsin. iki kere rakip parti açılmış, ikisinde de halk rakiplerine teveccüh göstermiş, sinirlenmişsin kapattırmışsın, eyvallah. anlıyorum illa ki senin seçilmen lazım bu ülkenin hayrı için. senden başka herkes hain, senden başka herkes yobaz gerici. anlarım.

    e o zaman kadınlara niye seçme hakkı veriyorsun sonra paşam? madem seçenek sunmayacaksın, güvenmeyeceksin kadınlara, neden seçme hakkı veriyorsun? dostlar alışverişte görsün mü, makyaj mı, modern "görünmek" için mi?

    "sana seçme hakkı verdim ama sadece benim istediğimi seçebileceksin"

    o kadar çok mantıksız uygulama, çelişki var ki. cumhuriyet mi kurulmuş, yoksa meşruti osmanlı'daki demokrasi katledilip mutlak krallığa mı dönülmüş anlamak mümkün değil.
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap