4 entry daha
  • 2 senedir utah jazz koçu. ilk sene beklentileri aşıp 38 galibiyet aldıktan sonra, ikinci sene play off yapması beklenen jazz'e 40 galibiyet kazandırabilmiş ve play off umutlarını son 5 maçta aldığı kötü mağlubiyetlerle dallas ve houston'a kaptırmıştır.

    tabi ikinci senesinde burks'ün 50, gobert ve favors'ın 20'şer, exum'un ise sezonun tamamını sakat geçirdiğini unutmamak lazım.

    kontratının son senesinde playoff altı bir derece kendisi için pek hayırlı olmayacak ama hanedanın gidişatı ve takımın gücü bir önceki senenin çok üzerine koyacak izlenimi veriyor.

    snyder modern basketbol anlayışına sahip ve çok sayıda şutör ve top dağıtıcısını aynı anda sahada tutmayı seviyor. takımın savunma tandemi favors ve gobert'i de maç içinde rotasyona tabi tutup maçın en az yarısında strecth 4 ya da kısa 5'lerden faydalanıyor. sene içinde yaptığı oyun kurucusuz takım denemesi de eldeki oyunculara bakınca yaptığı akıllı hamlelerden biri olarak göze çarptı. temel özelliklerinden birisi genelde uzunlardan en az bir tanesi hücum aksiyonlarında top dağıtımında görevlendirir. kendisiyle ilgili sevdiğim bir başka özellik ise inandığı oyuncuya güvenirken, inanmadığı oyuncuyu anında kesmesi.

    ilk senesinde profesyonel basketbola uzak dante exum'a sürekli ve düzenl süre vermesi ve raul neto'ya her halukarda güvenmesi bunlara örnek. savunmada kötü olan ve fiziği nedeniyle artı değer katamayan trey burke'ü tamamen kesmesi de inandığı şeyi sonuna kadar uyguladığını gösteriyor.

    edit: multiyear extension gelmiş. uzatmanın detayları basınla paylaşılmadı.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap