4 entry daha
  • dar görüşlü sayısalcı, mühendis genellemelerini başımıza yağdıran önerme. sayısal bölümüne gitsin möhendis olsun, dohtor olsun bir döneme kadar iyiydi arkadaşlar çünkü kalkınma döneminde zaten böyle olur genellikle. şu an daha farklı bir dönemde yaşıyoruz. sayısalcılara önceki devirlerde verilen değer yok artık. bir yandan da hak veriyorum elinizde avucunuzda zekadan başka ne kaldı ki! sayınlık da gitti.
    ülkede zilyon tane üniversitede, milyon tane fakültede, bilmem kaç bin mühendis yetişiyor yersen. çok var yani...

    eğer zekanın seviyesi calculus'ün neden yazıldığını bilmeyip üniversite boyunca hıyar gibi önüne gelen bütün denklemleri çözmekse tamam daha zekidir sayısalcılar.

    biri de çıkıp demiş günlük yaşama ayak uydurmazlar o yüzden zekidir. o eylem aslında zekadan değil. bu bir sorun ve psikiyatrinin veya psikolojinin bir alanı.

    dur biraz daha abartayım: eğer şu ülkedeki sayısalcılar iddaa ettikleri kadar zeki olsalardı yemin ederim pluton'a ilk biz uzay aracı gönderirdik. milyon tane sayısalcı var lan ülkede.

    o yüzden hiç gurur duymayın lan sayısalcılığınızla. aranızda zeki olanlar da var gerzek olanlarda, mal olanlar da var, dahi olanlar da... genellemeler ''çoğu zaman'' yanlıştır.
141 entry daha
hesabın var mı? giriş yap