2 entry daha
  • üniversitede görülen bi sürü gereksiz düdük dersin aksine, pratik programcı yetiştirmeyi hedeflemiş, aşağılamayı kendine görev edinmiş mühendislerin 10 katı programcılık tecrübesi, database ve web tecrübsiyle mezun oalbileceğiniz, bilgisayar sevenlerin bir arada olduğu, hedefi belli, bilkent uni. 4 yıllık yüksekokulu bölümü.
    bilgisayar seviyorsanız, derslerden %90 zevk alacağınız, heralde tr de tek "10 parmak klavye dersi" olan bölüm.
    kötü taraflarına gelirsek..
    cok süper bilgili hocalar yoktur ama gereksinimlerinizi karşılarlar.. labler kısıtlıdır, bölümün doguda olması sebebiyle altınızda bir sürü hazırlık vardır, fazla piyasadır bu yüzden..
    bölümdeki insalara gelirsek, cogu orta kapasite insanıdır, kastıran ve akıllı bi kaç adam vardır (osszede..)..ortamı bir istiklal, nevizade insanı için cok iç acıcı olmayabilir..

    edit: densiz bir entry oldugunu farkettim bugun.. simdiki kafamla bir kac duzeltme yapayim.
    bolumdeki dersler gercekten de zevkli genel itibariyle. genel anlamda "kurs" yapisini cok fazla gecmese de, sonucta egitim-ogretim dedigimiz olayin bir yerden sonra kisisel cabayla dogru orantida basari getirecegini kabul de edersek, zaten cok ta fazla kastirmasini beklemek hata olur.
    ders programi neredeyse her sene guncellenir, ufak tefek degisiklikler olur.
    bana gore artilari arasinda, derslerin genelde zevkli ve motive edici seylerle dolu olmasi - misal bir opengl dersinde cok zevk almistim.. veyahut web dersinde..
    bunlarin disinda, bolumun cok zor olmamasini da artilari arasinda sayabiliriz sanirim.

    eksilerine gelirsek te,
    matematik altyapisinin cok az olmasi mesela..
    pratik programlama derslerinin fena olmayacak sayida olmasini da goze alirsak, bunun temelini olusturacak matematigin daha cok verilmesini beklerdim.
    cunku bolumden mezun oldugunuzda, master bulmak, diger bolumler kadar kolay olmuyor, cunku cesitli okullardaki minimum matematik credisi eksigine takiliyorsunuz. hatirladigim kadariyla 2 tane ders matematikten sayiliyordu.. discrete mathe 1, discrete mathe 2.. uzerine artik merkez kampusten calculus, istatistik falan almak lazim min 20 kredi seviyelerine cikmak icin..

    bunun disinda, bolumdeki gercektende bolumle alakali adam sayisi cok degil. yukarida bahsettigim, "kastiran ve akilli" dan kastim da biraz bu aslinda.. yani bizim bolume ileride kuafor olmak icin girmis, sadece zaman geciren bir adam bile vardi yani..

    ha bu yuzden, hakkaten kastirmak istediginiz zaman, etrafinizda sizi de gaza getirecek cok fazla adam olmuyor. sizde "eahh, baslarim bu askin izdirabina" diyip, arkadas evinde pes turnuvasi + bira olayina giriyorsunuz..

    hocalari da her sene degisen bir bolum oldugu icin simdi net bir yorum yapmak mumkun olmaz, fakat phd li adam sayisi 1-2 tanedir heralde. prof falan bulmayi beklemeyin yani.. onun icin sizi merkez kampus derslerine alalim..

    gereksiz ders konusuna da gelirsek.. acikcasi bu bolumden cikip, arastirma yapmak, tez yazmak falan cok kolay degil. gerek buna uygun altyapi vermedigi, gerek te sizi ona yonlendirmedigi icin, eger akademik bir hayat dusunuyorsaniz, ya bol bol ek ders alin, veya baska bolume gidin. ama "ben program yazacam, amcamin sitesini yapacam, oyun moyun yazacam ufak tefek" diyorsaniz, hakikaten gereksiz ders yok.. yani 2 tane site yapmak icin, calculus dersi almanin bir anlami yok hakkaten.. o zamanlar hedeflerimiz biraz da oyleydi sanirsam, atip tutmusuz entry de o yuzden..

    kisaca bu bolumden cikan adam, gordugum kadariyla, pratik programlama bilgisi olan, kucuk projeleri, kucuk veritabanlarini ve standart web islerini halledebilen, ucundan kiyisindan rapor yazabilen bir adam oluyor.

    onun disinda, ciddi anlamda programciligi dusunuyorsaniz, gitmeniz gereken firinlarin listesi boyunuzu asiyor..
26 entry daha
hesabın var mı? giriş yap