7 entry daha
  • (bkz: nathaniel clyne/@ceyar i kim vurdu)

    southampton fc'de forma giyen 1991 (25) londra doğumlu sağ bek.

    --- nathaniel clyne bölüm 2 ---

    18''inde (2009/10) altyapısında yetiştiği zamanının şampiyonşip ligi takımı crystal palace'ın a takıma yükseldi. a takımda 3. senesindeki (2011/12 - yaş 21) performansı sayesinde ingiltere şampiyonşip ligi yılın takımı'na seçilmeyi başardı.

    22'sinde (2012/13) 3.2m € karşılığında o zamanlarda premier ligin çiçeği burnunda takımı olan southampton fc'ye transfer oldu.

    southampton fc'de geçirdiği 3 senenin sonuncusunda (2014/15 - yaş 24), üstte linkini verdiğim girdide de belirttiğim gibi kendi performans çıtasını yükseltti ve dikkatleri üzerine çekti.

    bu sezon (2015/16 - yaş 25) başında 17.7m € karşılığında liverpool fc'ye geçti. yıllardır hıyar ağası (bkz: glen johnson/@ceyar i kim vurdu)'a muhtaç kalan liverpool sağ bekine, varlığı ilaç gibi geldi. mevkisini tekeline aldı diyebilirim. yedeği camianın avanak evladı jon flanagan geçen sene nisan ayında (2015) geçirdiği ağır sakatlıktan* anca yeni yılda (2016) kurtulabildi. sonrasında da pek fazla süre alamadı zaten. kendisini zaten pek sevmezdim; sakatlığı süresince bir de kilo almış, iyice garip bir şeye dönüşmüş. neyse o başka girdi konusu; ben elemanımıza geri döneyim.

    25 yaşında olmasına rağmen, oldukça tecrübeli bir oyuncudur. 4'ü şampiyonşip liginde, 4'ü premier ligde olmak üzere (çoğunluğunda as oyuncu olduğu) toplamda 8 senelik maç tecrübesine sahip bir isimdir.

    ayrıca kendisi yakın geçmişi başarısızlıklarla dolu olan ingiltere milli takımının, gümbür gümbür gelen yeni jenerasyon oyuncularından biri. 2016 avrupa şampiyonası elemelerinde 10'da 10 yaptılar. nacizane fikrime göre ev sahibi fransa'yla beraber turnuvanın en büyük şampiyon adaylarından biri de ingiltere. -(almanya milli takımı her ne kadar son dünya kupasının sahibi olsa da defanslarında bir geçiş dönemi yaşadıkları için savsaklamaya başladı; ispanya'da xavi, xabi alonso ve david villa'nın yerini bir türlü dolduramadı.)-

    bu turnuva olmasa bile bu jenerasyonun gelecek yıllarda büyük başarılar elde edeceklerine inancım tam. yıllar yılı turnuvalarda başarısız olurken bir yandan tecrübe kazanan, sonrasında ise milli takımlar bazında uzun yıllar turnuvaları domine eden (2008 -2010 - 2012) ispanya milli takımını hatırlatmak isterim.

    nathaniel clyne ise işte bu geleceği parlak milli takımda sağ bekte şu an için ilk opsiyon olarak düşünülüyor. yedeği (bkz: kylie walker/@ceyar i kim vurdu)'ın da bu sezon (2015/16) lig 3.'sü olan tottenham hotspur'la harika bir sezon geçirdiğini belirteyim.

    ---------- bonus ----------
    takımının detaylı incelemesi için bakınız;
    (bkz: liverpool fc/@ceyar i kim vurdu)
    ---------- bonus ----------
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap