• pkk'nın propaganda için sistematik olarak yaydığı, "iyi niyetli, araştırmacı, nesnel" yazarlar tarafından da sağır sultana kadar ulaştırılan görüntülerdir.

    kendileri video bağlantısının hemen arkasına "bakın şehit yok diyorlardı ama onlarca şehit var.", "bakın teknik kaza diyorlardı ama pkk helikopteri nasıl da vurmuş." gibisinden yorumlar yazarlar. şüphesiz pkk'nın istediği tam da budur. psikolojik savaş için yayılan görüntüler amacına ulaşmaktadır.

    örneğin "kendileri sarayda kalıyor, askerimizi naylon çadırda yatırıyorlar." tümcesi kimin işine yarar? naylon çadır dediği kenarı kum çuvallarıyla örülmüş duvardan oluşan geçici bir siper. yani bir karakol değil. bu tümceyi okuyan insanın orduya güveni ne olur?

    "bakın teknik kaza diyorlardı ama helikopteri pkk düşürmüş."
    tsk şöyle mi deseydi: "helikopterimiz gerilla tarafından roketle vurularak düşürülmüştür. biz de nasıl olduğunu anlamadık."

    "bakın kirpi nasıl da havaya uçmuş, paramparça olmuş."
    patlattıkları bomba yerde krater oluşturuyor. uzaktan kameraya çeken bile yamuluyor. üstünde ne olsa parçalanır. saldırıyı kınamak yerine tsk'yı kınamak kimin işidir?

    bu örnekler çoğalır gider. pkk'nın nasıl aciz durumda olduğunu görmeyen, her gün onlarca kayıp verdiğini görmeyen, yönetim kadrosundaki telaşı ve kavgayı görmeyen, kaçacak yeri kalmayanların teslim olduğunu görmeyen yazarlarımız pkk'nın pusu görüntüleriyle şahlanırlar. ellerindeki silahların, roketlerin, tonlarca bombanın nereden geldiğini asla sorgulamazlar. şehir savaşının ne denli zor olduğunu, mehmetçik'in gerilla savaşını bilen sayılı ordulardan olduğunu, bu kadar az sivil kayıpla operasyon yapmasının diğer ordular tarafından hayranlık uyandırdığını, sivil halkın tsk'ya desteğini ve kendini siper ettiğini, pkk'nın özerklik ilan ettiği yerlerde binlerce vatandaşın şehit cenazelerinde pkk'yı lanetlediğini bilmezler. abd askerlerinin pkk ile birlikte savaştığını görmezler. varsa yoksa tsk'yı ve tsk'nın mücadelesini karalama derdindedirler.
226 entry daha
hesabın var mı? giriş yap