3 entry daha
  • yıllardır türlü çeşit mama denediğim halde diğer her konuda olduğu gibi mama konusunda huysuz ve tüyleri sorunlu kedime derman olan mama. aşırı şekilde mama seçen kedimin bunu böyle iştahla yemesi çok huylandırıyor beni ama hem tüylerinde düzelme oldu, hemen farkedilecek şekilde yumuşadı-parladı hem de sık sık yaşadığı çeşitli sağlık sorunları bıçak gibi kesildi-deri-sindirim-iştahsızlık-halsizlik-bağışıklık ve buna bağlı bazen az miktarda çıkan ateşi gibi, sağlık sorunlarının kesilmesiyle huysuzluğu da bir nebze azaldı tabi ama can çıkar huy çıkmaz, içinde var hayvanatın n'apacaksın.

    bilfiil miçoyla beslense bile aşırı derecede sağlıklı ve tüylerindeki parlamayı ve yumuşaklığı hiç kaybetmeyen diğer kedimse bu mamayı beğenmiyor ama onun da tüylerde daha da bir güzelleşme söz konusu. 5 gün sadece bu mamayla beslesem 5. gün sinirleri bozulup diğerine sataşıyor, sürekli pis pis etrafa bakmaya başlıyor. sonunda mamanın türünü değiştirip kilo kontrollüsünden vereceğim o olacak. kuru mama vermeyip et, tavuk vs verdiğimiz gün beyefendiden ötekinin mamasını saklamadığımızda bir bakıyoruz yan yatarken göbeğini yanına yatırıyor.

    besin değerleri konusundan maalesef çok anlamıyorum ama günde 2 kez mama veriyoruz ve diğer mamalara göre daha az miktarda verdiğimiz halde uzun süre tok tutuyor, kaldı ki oldukça hareketli kediler ikisi de. ortalıkta öylece sakin sakin devriye gezerken 2 metre ötede hayali bir şeye atlayıp oradan depar atıp evi turlayıp yanıma gelip oyun istiyorlar.

    yollaya basmadan şöyle bir okuyunca reklam gibi olmuş sanki ama bu mama konusu adeta dipsiz kuyu, iyi mama deyip geçerdim ama bunun başkasına hiçbir faydası olmazdı.
    huyu suyu, sağlık durumu birbirinden çok ayrı 2 kedim var, üstüne ikisine de birbirinden farklı mamalar verdiğimde evde sebepsiz bir kavga çıkıyor daha çok sağlıklı olandan kaynaklı; istiyor ki kuru mama vereceksem ikisine de miço vereyim. kedi milletinin manyaklıkları saymakla bitmiyor, durduramıyoruz efendim.
41 entry daha
hesabın var mı? giriş yap