25 entry daha
  • siyasi baskılar sonucunda ya yok olmaya doğru gidiyor ya da uyanık bankacılar yurtdışına çıkardıkları paralarla, yurtdışında yine kendilerine ait gizli ortaklıklarına satıyorlar hisselerini bilahare geri almak üzere. ikinci ihtimal biraz zayıf gibi; çok büyük güven, bağlayıcı ve sağlam sözleşme gerektiriyor.

    rte kendi bindiği dalı kestiğinin farkında mı bilmiyorum ama yakında kendi yaptıkları yine kendisinin kolunu kanadını kıracak. yapılan yatırımların (3. köprü, 3. havalimanı, toki, vs.) kredi ihtiyaçlarını karşılaması için hangi bankaya çökse, o banka sahibi korkudan bankasını satıp çıkıyor sektörden. zira bankacılık öyle başka işlere benzemiyor. siyasi mekanizma seni gözüne kestirdi diyelim; x türünden ticari faaliyetini zorlamaya kalksa, y türünden ticari faaliyetlerden devam edersin, o da olmadı z... ama bankacılık yapıyorsan, seni bir gözüne kestirdi mi siyasetçi, kaçacak yerin yok; kanunlar çok ağır. değil holding yapısındaki diğer şirketler, adamın kıçındaki dona kadar halleniyorlar.

    ilk aydın doğan dışbank'ı satarak çıktı. o günden beri rte ile araları iyi değil. al sana yapı kredi bankası vesilesiyle el koydukları türkcell... öyle bir çöktüler ki, firma artık vakıflara çalışır vaziyete geldi. keltoş mesela, baktı çok bastırıyorlar "o firmaya kredi ver, buna verme" diye, "satayım da kurtulayım bari" dedi... özilhan'ın özel sebebini bilmiyorum ama benzer bir olay olabilir ya da "efes bira'dan dolayı bunlar zaten bana gıcık. gelirlerse hepsi gider" diye düşündü, hepsi gideceğine banka gitsin dedi belki, kim bilir?..

    kurumsal yapısı oldukça büyük olanlara (akbank, koç holding'in ykb'si, vs.) bulaşamıyor şimdilik ama bir dönem iş bankası'nı da baskı altına aldığını biliyoruz.

    sürekli faizlerin düşürülmesini isteyen bir adam, neden bu yaptıkları sonucunda sürekli yurtdışına faiz tansferi yapıldığını görmez, hayret!
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap