• göt için, squattan çok daha etkili ve gerekli egzersiz. squat için uzun zamandır "squat bir kalça egzersizi değildir, squat bacak egzersizidir" diyip duruyorum. bunu anlamak için biraz squat yapmış olmak yeterli aslında, ama instagram kızları ve kendini psikolojik gelişime adamış insanlar tarafından bu gerçek manipüle ediliyordu.

    hip thrust, kalçaya doğrudan ağırlık yükleyip, direkt şekilde kalça kaslarını çalıştırır. tüm ağırlığı neredeyse sadece kalçamızla çekeriz ve doğrudan ilgili bölgedeki kasları kullanırız. dolayısı ile squattan farklı olarak doğrudan, en direkt şekilde ilgili bölge çalışmış olur. (kalça mı demeliyim, popo mu demeliyim, göt mü demeliyim bilemedim)

    son zamanlarda popülaritesi artmış egzersiz... oysa yeni değil...
    şurada tam 10 yıllık evrimini anlatan bir video var...

    yeni keşfedilmiş (popüler hale gelmiş) olmasını, tabi ki pazarlamaya bağlıyorum... çünkü tahminim o ki, birkaç yıl içerisinde bu egzersizlerin makineleri daha da üretilecek ve bu popülarite ile özellikle erkeklerin de talep ettiği bir egzersiz haline gelecek ve salonlar erkek yoğunluklu üyeye sahip olduğu için, daha fazla makinesini satın alacaktır...

    açıkçası adam akıllı makinesinin olduğu bir salon fikri beni squat racktan sonra en heyecanlandıracak şey olur...
    yeni olmayan bir egzersiz, her neden şimdi keşfedildiyse edilsin, ben yaptığım ilk andan beri seviyorum ve barı squat süngeri ve diğer alternatiflerle sarsan da 50-60 kilo civarında bir ağırlıkla çalışıyorsan leğen kemiklerinde ezilme/morarma tarzı bir şeyler oluyor. muhtemelen makineleri bunları engelleyecektir.
50 entry daha
hesabın var mı? giriş yap