• 2016 fransa açık final maçı.

    novak kazanırsa kariyerinin tek eksik slami olan roland garros 'u ve silahşörler kupasını kazanacak.

    andy murray kazanırsa üç farklı zeminde grand slam kazanma ayrıcalığı ve novak gibi kariyerinin ilk roland garros kupasına uzanmış olacak ve önünde kazanmadığı sadece avustralya açık kupası kalacak.

    bundan önce oynadıkları grand slam finallerinde 4-2 cokoviç üstünlüğü var.

    cokoviç bu 4 maçın hepsini avustralya açık finallerinde kazanırken, murray ise 1 kez wimbledon, 1 kez amerika açık'ta kazandı.

    bu sezon toprak kortta 2 kez karşılaştılar. ilki madrid finali cokoviç'in 3 sette galibiyetiyle, ikincisi ise roma finalinde murray'in set kaybetmeden kazanması ile sonuçlandı.

    cokoviç 43 galibiyetle 2016'nın en fazla maç kazanan oyuncusu ve geçen sene fransa açık finalinde wawrinka'ya mağlup olduğundan beri grand slam mağlubiyeti yok. sırasıyla wimbledon, amerika açık ve avustralya açık'ı kazandı.

    murray ise bu turnuvalardan yalnızca avustralya açık'ta final gördü. fakat geçen sene olduğu gibi bu sene de harika bir toprak kort sezonu geçirdi ve 2015 öncesine kadar en kötü olduğu zeminde zirveye çıktı.

    roland garros'tan önce oynadığı 3 toprak kort masters turnuvasında monte carlo 'da yarı finalde nadal'a kıl payı kaybetti, madrid yarı finalinde ise rövanşı aldı.

    bu sene roland garros'ta ne yaptıklarına bakacak olursak ;

    murray beklenenin aksine kabus gibi ilk iki tur oynadı ve toplamda 10 seti 7 buçuk saatte tamamladı.

    ardından karlovic ve isner'i rahat geçti. ilk ciddi sınavında ise son şampiyon wawrinka'yı maçın genelinde hakim götürdüğü bir oyunla 4 sette yendi.

    djokovic ise nispeten daha rahat ve temiz bir yoldan geldi.

    sırasıyla lu, darcis ve bedene'ye set kaybetmedi. 4. turda yağmurdan çamurlaşan bir zeminde oynanan ve sık sık yağmur aralarıyla kesilen maçta bautista agut'u ilk seti kaptırdıktan sonra 4 sette geçti.

    çeyrek ve yarı finalde sırasıyla berdych ile thiem'e set kaybetmedi ve finale geldi.

    murray ilk iki turda oldukça yoruldu fakat hafta boyu süren yağmur; 4. tur ve çeyrek final maçı arasında 2 gün dinlenmesini sağladı.

    cokoviç ise 4 gün üst üste maç yaptıktan sonra cumartesi dinlenecek ve pazar tekrar kortta olacak. bence final pazartesi'ye kaydırılmalıydı fakat bu olmadı.

    uzun ve at başı giden bir maç bekliyorum. 5 set, olmadı 5 set tadında 4 set. gönül murray diyor, mantık fifty fifty
73 entry daha
hesabın var mı? giriş yap