6 entry daha
  • star trek'in gene roddenberry'nin ölümünden sonra aldığı yeni yön. gene roddenberry'nin görevini devralan rick berman'ın önderliğinde geliştirilen proje.

    star trek evreninde enterprise gibi askeri bir disiplinle işleyen, kapalı ve kısıtlı bir mekana ve mürettebattan oluşan bir esas kadroya sahip klasik formatı değiştirmek esas amaçtı. deep space nine içinde sivillerin de yaşadığı bir uzay istasyonu. hem sabit solucan deliğinin yanında olması dolayısıyla devamlı değişik ırklardan insanların gelip geçtiği bir yer, hem de federasyondan uzaklarda olması dolayısıyla işler bir gemiden çok daha farklı yürümektedir.

    ferengi'ler önemli bir rol oynarlar seride. ana karakterlerden biri ferengi bir bar sahibi olan quarktır. ferengi kültürü maddiyatçı bir kültür olmasıyla tanınmaktadır. fakat federasyonun komutasındaki bir uzay istasyonunda bir ferengi kumarhanesini ne kadar çok severdi gene roddenberry bilemiyorum.

    ayrıca bajor ırkı da önemli bir rol oynar bu seride. deep space nine bajor'un yörüngesine bir işgal gücü olan kardasyalılar tarafından yapılmıştır. kardasyalılar'ın bajor'dan çekilmesinden sonra bajor geçici hükümeti de istasyonun yönetimiiçin federasyondan destek istemiştir.

    serinin en güclü yanı kanımca yazarların next generation'dan gelen tecrübe ile karakterleri daha ilk bölümden itibaren işlemeye başlamalarıdır. next generation serisindeki gibi olaylar arasında kendilerini bulmalarını beklemek karakterlerin anca 4.-5. sezonda oturmasına yol açmakta aksi durumda. deep space nine'da daha ilk episodelarda bayağı bir şey öğreniyoruz karakterler hakkında.
41 entry daha
hesabın var mı? giriş yap