3 entry daha
  • underrated olduğunu düşündüğüm programlama dilidir.

    abi bir dil düşünün, yazılım sonrasında tek bir hamleyle şu ortamlara native compile alıyorsunuz; c#,c++,python,php, java,javascript,ios,android,html5,lua, actionscript 3,flash...

    sadece şu olay psikopatlık, manyaklı abi. çığır açması gerekiyordu bu şekilde bakınca. en azından belli alanlarda. ayrıca benchmark'larda alnının akıyla çıkıyor sırf şu native portları sayesinde. dil olarak actionscript 3 syntax'ı diyebiliriz. oldukça basit ve kullanışlı yapıya sahip bir dil. ayrıca oop'dir, syntax yapısı çok yönlü olduğu için kullanıcıya pofidik minder rahatlığı sağlıyor. tabiki daha çok simülasyon, multimedia, oyun sektörlerini bayram ettirmesi gereken bir dil.

    kha isminde bir multimedia framework yapıldı bu dille. benchmark'ları sikti attı müdürüm afedersin.

    haxeflixel diye bir oyun geliştirme kütüphanesi var ki o da ayrı manyak birşey. abi şu adamların komunitesindeki zilyon tutorial, source kod, anlatımı birçok framework yapamıyor amnıke. cidden anlamıyorum, nasıl bu kadar az populer kalabilmişler, ibretlik resmen. fakat kullanıcı kitleleri de bir o kadar sadık, bir o kadar memnun, bir o kadar hastası bu ortamın. o yüzden hala faal bir şekilde yardırıyorlar.

    cidden anlamıyorum bu yazılım dünyasını sözlük.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap