35 entry daha
  • şimdi bizim batının ağzına bakan ezik jöntürk kılıklı eşşeklerin anlamadığı bir nokta var bu haham sıçımığıyla ilgili: sen kendini olanca ezikliğinle batıya anlatsan bile batı seni anlamayacak. hiçbir zaman an-la-ma-ya-cak.

    burada istediğimiz kadar türk diasporasını, dışişlerini, elçiliklerini, yurtdışı kurumlarını eleştirelim (ki bu eleştirilerin tamamına yakını da haklı eleştiriler olur). milyon dolarlar döküp türkiye'yi, tarihini, iç dinamiklerini anlatan kampanyalar, organizasyonlar, konferanslar düzenleyelim. filmler yapalım. yine de anlamayacaklar.

    biz yakındoğu coğrafyası ve toplumları olarak batının karşıtıyız. zıt kutbuyuz. roma'dan beri böyleydi. böyle olmaya da devam edecek. sen ne kadar kendini alçaltarak "dünyaya rezil olduk" diye ağlasan da bu değişmeyecek.

    zaten dünyaya rezil olduğumuz falan da yok. kendi doğrularını dünyanın en kadim uygarlıklarından birine dayatmaya çalışan kibirli bir düzen var karşımızda. şimdi top onlarda olduğu için gücün de onların elinde olduğu yanılgısı var sizde. güçlüye biat etme zayıflığınız bunu görmenizi engelliyor.

    ne olmuş yani bu sözleri demişse?! demişse demiş... biz bundan çok daha beterlerini duyduk. çok daha saçmalarını okuduk. ne yapacağız yani? haklı mücadelemizi bitirecek miyiz? haham bozuntusu öyle dedi diye ülkeyi mi kapatacağız?

    beyler! bizim rotamız çizilmiş vaziyette. bunlar bizi arkadan çekme çabaları. yönümüzü saptırma çabaları. öyle veya böyle geçmişte kader birliği ettiğimiz almanya'da yaşananlardan sonra bu hahamın sözleri ancak devede kulak olarak kalır.

    bir haham, bir müslüman cenazesini şova dönüştürmek için kullanıyor. bundan tiksineceğiniz yerde kendi memleketinizi yeriyorsunuz. kendinizi bizden soyutlayarak aklınızca batılı efendilerinize şirin göründüğünüzü düşünüyorsunuz. sanıyorsunuz ki kendinizi bizden ayırınca onlar size kucak açacaklar. adeta ingiliz muhipleri cemiyeti'nin bir uzantısı gibi hareket ediyorsunuz. ama çabalarınız nafile. siz batılının gözünde anca onların ayakkabılarını cilalatacakları boyacılar olabilirsiniz.

    size acıyorum. samimiyetle acıyorum. çünkü tarihin öyle keskin dönemeçlerinden birine giriyoruz ki eğer bu virajı doğru alamazsanız ortada kalacaksınız. ne oralı ne buralı olabileceksiniz.

    bence çok geçmeden gözünüzün yaşını, burnunuzun sümüğünü silin. bu toprakların insanı olduğunuzu kabullenin. çünkü bu hâlinizle kendinize bile fayda veremezsiniz. bu memleketin sizin gibi insanlığı en iyimser tahminle şüpheli batıya diz çöken eziklere ihtiyacı yok.
51 entry daha
hesabın var mı? giriş yap