23 entry daha
  • dizideki kişilerin gerçek hayattaki karşılıkları: (detaylar spoiler)

    don pietro savastano: paolo di lauro
    gennaro savastano: cosimo di lauro
    immacolata savastano: luisa d'avanzo/immacolata capone
    ciro di marzio: gennaro marino
    salvatore conte: raffaele amato
    annalisa magliocca (scianael): anna maria licciardi
    zecchinetta: gennaro licciardi (annalisa magliocca'nın ağabeyi, klanın eski lideri)

    3. sezondaki karakterler:

    enzo(taliban): emanuele sibillo
    valerio (vocabulario): ciro contini
    confederati: mazzarella-misso-giuliano klanı
    don ruggerio (stregone): giuseppe misso
    don eduardo arenella (sciarmant): edoardo contini
    capaccio kardeşler: mazzarella kardeşler (diplomat: gennaro mazzarella, crezi: vincenzo mazzarella(lakabı pazzo imiş, yani ''çılgın'')

    3. sezon karakterleri hakkında detaylı bilgi için: (bkz: #73032726)

    4. sezondaki karakterler:

    clan levante: clan nuvoletta
    gerlando levante: lorenzo nuvoletta
    michelangelo ''mickey'' levante: michelangelo nuvoletta
    maestrale(karayel): pasquela barra
    savcı walter ruggieri: catello maresca

    4. sezon karakterleri hakkında detaylı bilgi için: (bkz: #89449202)

    --- spoiler ---

    ciro di marzio(immortal): gennaro marino (secondigliano bölgesini idare eden di lauro'ya savaş ilan eden ayrılıkçı grubun lideri)

    don pietro savastano: paolo di lauro (''milyoner'', ''görünmez patron'' * gibi lakaplarla anılıyor. 11 tane oğlu var. işleri oğlu vincenzo'ya bırakıp ortadan kaybolmuş gibi gözükmesine rağmen perde arkasında idare yine kendisindeymiş.)

    gennaro savastano: cosimo di lauro (paolo di lauro'nun oğlu. dizideki gibi tombik olduğundan ''chiatto'' * ve moda tutkusu yüzünden ''tasarımcı'' olarak biliniyor. yine dizideki gibi latin amerika'dan italya'ya uyuşturucu sevkiyatını bu şişman yürütüyor.)

    salvatore conte: raffaele amato (di lauro clanı'na kafa tutup diğer çetelerle birlik kurmaya çalışıyor. ayrıca ispanya'dan mal getirdiği için ''ispanyol'' lakabıyla tanınıyor. dizide gösterilmedi ama bölgenin atık toplama işlerini alarak uyuşturucuyu çöplerin altına koyup çöp kamyonlarıyla naklediyormuş. böylece polis çevirse bile çöpü boşaltıp aramaya cesaret edemiyor.)

    annalisa magliocca(scianel): anna maria licciardi (licciardi ailesinin reisi. lakabı la madrina * imiş. dizideki gibi ağabeyinin ölümüyle liderliği devralıp bir klanın başına geçen tek kadın olmuş. örgütün fuhuş ağını yönetiyormuş.)

    immacolata savastano: luisa d'avanzo/immacolata capone (paolo di lauro'nun eşi. romalı d'avanzo klanı lideri enrico'nun kızkardeşi)

    gerçek hayatta; alayı tutuklanmış bunların. hatta paolo di lauro; dizideki gibi varoşlarda bir apartmanda gizlenirken yakalanmış. di lauro clanı ise faaliyetlerine hala devam etmekteymiş.

    benzer olaylardan da bahsedeyim:

    di lauro'nun oğlu cosimo(genarro) idareyi ele alınca, yönetimi gençleştirmek için babasının tayfasıyla mücadeleye girimiş dizideki gibi. amacı yaşlı tayfanın geçmişteki başarılarının gölgesinde kalmamakmış. (ergen mafya vs. veteran mafya savaşı)

    yine di lauro'nun oğullarından cosimo(gennaro) ve domenico motorsiklet tutkusuyla bilinirmiş. ikisi de büyük kazalar atlatmış.

    o meşhur sidik içirerek sadakat testi yapma olayı ise domenico'nun geçirdiği motorsiklet kazasından sonra hastaneye onu ziyarete gelen gennaro marino(ciro) ve paolo di lauro(don pietro) arasında geçtiği anlatılan bir şehir efsanesiymiş. nedeni de marino ve tayfasının işlerden aldıkları paya karşı itiraz edip seslerini yükseltmesiymiş.

    çete üyesi erkek arkadaşının yerini öğrenmek için işkence edildikten sonra bir arabanın içinde yakılarak öldürülmesiyle çete savaşı başlamasına neden olan genç bir kızın hikayesi tanıdık geldi mi?! işte gerçek hayatta savaşı başlatan kıvılcımlardan biri olan bu olaya''scampia ihtilafı'' deniyor.

    bu arada 1. sezon finalindeki müsamerede çatışma sahnesi gerçekten yaşanmış ama o olayın kahramanları başka mafya gruplarıymış.

    --- spoiler ---

    uçurum dizisindeki felicia rolüyle tanıdığımız denise capezza da girmiş diziye.

    ayrıca 2. sezonda da sağlam raconlar kesiliyor, sağlam laflar ediliyor:
    --- 2x6 spoiler ---

    - babam derdi ki: küçük çocukların süte ihtiyacı vardır; büyük çocukların da kendilerine güven duyulmasına.
    --- 2x6 spoiler ---

    edit: 4. sezon yeni karakterler eklendi.
181 entry daha
hesabın var mı? giriş yap