6 entry daha
  • dehşet içinde, şaşkınlıktan gözlerimi belerte belerte okuduğum ilk kitap olabilir. bir diktatörün etrafındaki yalakaların, yalakalıkta ne kadar ileri gidebileceklerini göstermesi açısından dehşete düşürdü beni.

    kitabın arka kapağını buraya yazıyorum sizin için, buyrun:

    " bir diktatörün ülkesine, kendi insanına verdiği zarar nasıl tanımlanabilir? 31 kayıp yıl? binlerce ölü? binlerce sakat? binlerce kayıp? yüzlerce işkence tekniği? yüzlerce türedi zengin? yurtdışındaki bankalarda biriken kara paralar? sansür? muhbirler? şantaj? köpekbalıklarına atılan, vahşice yok edilen muhalifler?

    teke şenliği, 31 yıl dominik cumhuriyeti'nde hüküm süren ve bu süreçte yaklaşık 50.000 insanın ölümünden sorumlu tutulan diktatör rafael trujillo, namı diğer teke'nin iktidarı süresince yaşananlara, diktatörün has adamlarından birinin kızı urania cabral'in ve diktatöre suikast düzenleyen bir grup dominikli vatanseverin gözünden bakıştır... söz sözü bağlar ve araya diktatörün anlatımları da girer. nobel ödüllü yazar llosa'nın gerçek kişiler arasına ustaca yerleştirdiği "kurgu kahramanlar" öyküyle öylesine bütünleşmiştir ki gerçek sanılanilir. çok canlı, gerçekçi ve zengin anlatımıyla teke şenliği, diktatörlük üzerine yazılmış önemli eserlerden biridir. "
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap