1877 entry daha
  • alaçatı, fethiye ve ölüdeniz de gözlemlediğim krizdir.
    doğum günlerinde bizi ne alsam diye krize sokan hediye alma işini bıraktık ve onun yerine istediğimiz bir yere gitme kararını aldık. haliyle mayıs ortasında soluğu ölüdenizde aldık. otel fethiyedeydi ve ortam çok sakindi. ölüdenize geçtik yamaç paraşütüne. pilot diyor ki "şu kalabalık şubat kalabalığı. hatta geçen şubat daha kalabalıktı."
    hatta normalde 350tl olan paraşüt 170e düşmüş. ama kafa hala şu. "abi italyada bi makarnaya 15€ verdim. burda da yapsınlar 50tl. 20 tlye yemek mi olur tatil yerinde?"
    bu ağlaklar anında para muhabbetinde müşteri sikmeye çalışan tipler. işte bizim turizmciler.
    la senin dediğin yer dünyanın en meşhur makarnacısı (kendisi öyle diyor. en meşhuruymuş). adam kendi parasının 15 20 birimiyle sana dünyanın en meşhur makarnasını yediriyorlar. yani orada ortalama maaş 2000 birim olsa bunun %1i.
    gelelim çeşme, alaçatıya falan. izmirdeyiz zaten zırt pırt geliyoruz. ama dedik okullar vs den tenhalık vardır. dün gene geldik. ortalık geçen seneye göre 3 te 1. okuldu ramazandı denecek ama eskisini biliyoruz. yabancılar yetmeliydi ama tek tük gibi onlarda. .tuvalin yanındaki otelde gecelik fiyat 150 tl. alaçatı merkezde butik otel 150 tl. kriz olmasa imkanı yok.
    gerçi normali bu. biz mykonos da, çeşmedeki pansiyondan dönme otel fiyatına çok şık butik otelde kaldık. çeşmedeki otel arkadaşımın indirimli verdiği otel yanlış olmasın. musluklardan gelen ses uyutmuyor, klozet kırık sadece yatak tv ve klima var ama 2 3 yıl önce gecelik 175tl idi. o da bana. şimdi kapı müşterisine 100tl. bu adam 2 yıl önce yüksek sezonda hafta sonu oda fiyatını 350 den vermişti yanımda. "bu otele bu fiyatı veren var mı la? dediğimde "o zaman gidecek sahilde şezlongda yatacak" dedi. talep varsa sikmek caiz.
    gece tren bara gittik. küçük masa, ayakta, tırt müzik. bir bira bir beyaz şarap -ki yarısına kadar buz doluydu nedense- 60 tl. bira 33lük efes. e hadi normal diyelim mekana.
    dedik cumartesi olsun dolar. ama şu saat hala durum aynı. bakalım yazlıkçılar gelince hareket olur heralde ama kriz buradayım diyor.
    biz daha önce 2 kişi arabayla, hem de iyi yakan arabayla genelde 3* otel, otopark, inceden alış veriş vs avrupa turu yaptık 2011 de. 2 ay 8 ülke 50 küsür şehir 11000km . 9000€ ya geldi 2 ay hem de. buna nevigasyon vize pasaport vs her şey dahil. yüksek sezon ve avrupanın hatta dünyanın en gözde yerleri. roma barça paris amsterdam madrid vs
    misal şu an dünya starları avrupa turnesi yapıyor. gidin bilet yol otel dahil bi hafta antalya tatili parasına 5 6 gün tatil yapın konsere gidin. dönüşte free shop, orada ucuz alış veriiş zaten bilet fiyatı çıkar. sürtsün burunları buradakilerin.
    bak kıytırık bi odaya gecelik 300 500 çekenler 100 150 ye nasıl düştü.
    durmak yok yola devam

    edit: ılıcada tam şu an şezlongların %5i dolu.
    2. edit: geç saatlere kadar durum aynı. düşün gündğz ılıcada gece alaçatıda prk yeri için bir saat dolanırsın şimdi girdiğin gibi boş yere bırakıyorsun. hem de cumartesi.
    + bir takım imlağlar
836 entry daha
hesabın var mı? giriş yap