16 entry daha
  • bazı müzisyenler vardır. çok fazla ön plana çıkmazlar ama eksikleri de bi o kadar hissedilir. guns n' roses'dan izzy stradlin , iron maiden'dan adrian smith bu isimlere örnektir. jimmy bain de dio'nun müzikal harmanı için aynı derecede önemli bi elementti. ronnie james dio'nun solo kariyerine başladığı ve mükemmel olan özellikle ilk iki albümündeki bir çok hitte jimmy bain in de imzası vardır. kendisi stand up and shout, straight through the heart, rainbow in the dark, last in line, hungry for heaven, gibi efsane şarkıların üretimine ciddi katkıda bulunmuş, daha da önemlisi kendine has ve kemik gibi tınlayan bas tonu ile vivian campbell'ın gitar partisyonlarının altını gümbür gümbür doldurmuştur. ayrıca dünya üzerinde en sevdiğim davulcu ? basçı uyumlarından biridir vinnie appice- jimmy bain uyumu. ilk 4 dio albümünden sonra aynı uyum kanımca diğer dio albümlerinde tekrar edilememiştir. ( strange highways kanımca dehumanizer devam albümüdür ve kapsam dışında tutulmuştur. )
    jimmy bain ayrıca efsanevi rainbow grubunda da bas gitar çalmıştır. davulda cozy powell, gitarda ritchie blackmore, vokalde ronnie james dio ve klavyede tony carey ile beraber efsanevi rising albümü ve long live rock n' roll konser albümlerini kaydetmiştir. daha sonra müzisyen öğütücü arıza adam blackmore'un gazabına uğramış ve gruptan kovulmuştur. ronnie james dio'da black sabbath'dan ayrıldığında kendi istediği müziği özgürce yapabilmek için ilk bain'in kapısını çalmıştı.

    2003 senesinde içinde bulunduğum organizasyon ile rock the nations festivali kapsamında dio grubu ile istanbul'a gelmişti jimmy bain ve biz de kendisini kanlı canlı izleme şansına sahip olmuştuk. sahne dışında sessiz, az konuşan, biraz yorgun görünümlü olmasına rağmen sahnede canavarlaşmıştı.
    ronnie james dio öldükten sonra original dio kadrosu üyeleri vinne appice, vivian campbell ile beraber vokale andrew freeman alarak 2012 senesinde last in line grubunu kurmuşlardı. daha yeni devil in me isimli bir şarkı yayınlamışlar ve 20 şubat tarihinde ilk albümleri heavy crown'u çıkaracaklardı.
hesabın var mı? giriş yap