14 entry daha
  • bizdeki sol ve bizdeki ateistler grubuna giren biri olarak, hatta size bonus, alevi kökenli ateist bir komünist olarak hdp'den her yere cemevi açmasını falan beklemiyorum. hatta dini hiçbir alışkanlığa, davranışa, kavrama yakın hissetmiyorum kendimi. ister alevilikle ilgili olsun bu, ister başka bir din ya da mezheple.

    benim karşıtlığım şeyhlerin müritleri olsun insanlar diye uğraşılmasına, benim karşıtlığım tecavüzcü ensar ve türevlerine, benim karşıtlığım tekkeleri tarikatları güzelleyenlere, benim karşıtlığım şeriat militanları yetiştiren imam hatipleri sevimli gören ve gösterenlere... alevinin teki de kalkıp bana muharrem orucu tutmuyorum diye laf edip baskı yaparsa emin olun aynı şekilde gösteririm karşıtlığımı. fakat ne hikmetse ben en yobaz alevi ailesinde bile aleviliğin dini ritüellerini ille de yerine getirecek diye baskılanan bir çocuk, bir aile ferdi görmedim.

    neyse, konumuz zaten alevilik değil, yan yollara sapmaya gerek yok.

    hdp, dindar olmayan kesimden de oy alabilmek için içindeki o küçük sol pencereyi biraz sildi parlattı, ortaya sundu ama o kesimi kaybettiğini gördüğü anda hem en geniş seçmen tabanını oluşturan dinci kürtleri akp'ye kaptırmamak için hem de parti olarak da yapısına pek ters düşmediği için şimdi dine oynuyor. yarın başka bir siyasete evrilmek gerekse muhtemelen oraya evrilecek. buna dünyanın her yerinde oportunizm denir.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap