2 entry daha
  • her albümünde biraz daha zor dinlenen şeyler yapan, böylece maxinquaye ile elde ettiği hayran kitlesini âdeta elinin tersiyle iten tricky'nin bu ikinci albümündeki tricky kid modern bir hip hop şarkısıdır ve onun bir rock ikonu olmaktan hiç de hoşnut olmadığını göstermektedir bizlere:
    "they used to call me tricky kid / i live the life they wish they did.
    i live the life, don't own a car / now they call me superstar."
    tricky belki de çağımızın grateful dead'idir ve bizim bundan haberimiz yoktur!
    "pre-millennium tension" sanatçının yaptığı tek ritmik ve melodik albüm olan "maxinquaye" ile kıyaslandığında daha zor, garip ve anlaşılmaz bir yapıttır, ancak daha sonra yapacağı angels with dirty faces, juxtapose gibi uçuk albümleriyle kıyaslandığında, kolay dinlenen bir albüm olarak nitelenebilir. denediği şeyler ve aldığı sonuçlar göz önüne alındığında çok önemli bir eserdir sanatçının kariyerinde. albümün christiansands ile birlikte akılda kalan bir melodiye sahip iki şarkısından biri olan ve portishead'i andıran makes me wanna die'da rap guruları eric b. and rakim'in to the listeners'ını samplelamıştır. ghetto youth ise rap'teki konuşur gibi vokal yapma tekniğine bambaşka bir açılım getirmiştir. tricky'nin bu parçada vokal yapmasını istediği sky şarkıda sadece konuşmaktadır resmen. hem de ne olduğu anlaşılamayan korkunç bir dille!
    "pre-millenium tension" hakikaten de insanın tansiyonuna direkt olarak etki eder; çok sık dinlenmemesi gerekir, moral bozar.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap