110 entry daha
  • dikkat edilmesi gereken detaylara sahip filmdir.

    --- spoiler ---

    fransa'da yakalanan frank'i arabaya götürürken görülen fransız polisi frank abagnale'ın kendisidir. bu rol için "kendimi yakalamak gerçekten unutamayacağım bir andı" demiş. ilgili sahne için link link2

    filmin sonunda görülen odadaki toplantı sahnesinde, tahtada görülen küçük notta "steven and tom's 4th project" yazmaktadır. ilk üçü;
    1. joe versus the volcano
    2. saving private ryan
    3. band of brothers(mini dizi)

    frank rolü için ilk başta johnny depp düşünülmüş ama sonra vazgeçmişler. ayrıca spielberg'ün artificial intelligence ve minority report filmleriyle çakıştığı için çok zorlanılmış. gerçek frank, leonardo'dan hiç umutlu değilmiş.

    frank filmde barry allen yani flash'ın ismini kullanıyor. doktor olduğunda ise dr. frank connors'ı kullanıyor. bu takma isim ise spider-man'de bulunan dr. curt connors yani the lizard'la benzer.

    bir diğer detay ise; gerçek frank'in ilk kurbanı babası olmuş. babasının verdiği benzinci kartıyla lastikler, bataryalar alıp bunları geri iade etmiş. bu sayede babasına 4 bin dolar geçirmiş. kendi anlattığına göre ilk olayını araba kiralama şirketlerinin parasını görevliymiş gibi havalimanından alıp kaçırmasıymış. "servis dışıdır, lütfen güvenlik görevlisine uyunuz" diye tabela koyup paraları cukkalamış. gariptir bu bir sosyal deney olarak günümüzde yapılıyor ve hala insanlar saf gibi inanıyor.

    dünyayı beleş gezmek istediği için filmdeki gibi pan am kıyafeti bulup, sahte kartlar ile 250 uçuştan fazla gezmiştir. pilot olduğu için hotellerde beleşe yatmıştır. uçak pilotları kendisine saygıdan dolayı uçağın kontrolünü sık sık ona vermiş, o ise oto-pilota geçirmekten başka bir şey yapmamıştır.

    sonrasında brigham young university'de sosyoloji öğretmeni olarak bir dönem çalışmıştır. foto

    doktorluğu çok tesadüfi olarak yapmış, pilotluğu döneminde topladığı paralarla birlikte erken emekli olmuştur. doğum sırasında bir bebeğin ölümüne müdahale edememiş ve yaşamla ölüm işlerinin ona göre olmadığını düşünmüştür.

    sonrasında pan am'de robert black adıyla çalışırken, sahte harvard hukuk transkripti yaratmış, louisiana bölgesi hukuk sınavını geçmiş ve bir ofiste çalışmaya başlamıştır. bunu başardığında 19 yaşındaymış. filmde sorgulanan kısım burasıdır. 2 kere geçememiş ve 3. sınavına 8 hafta çalışıp zor da olsa geçmiştir.

    fransa'da yakalandıktan sonra zar zor şartlar ile abd'ye getirilirken filmdeki gibi uçağın tuvaletinden kaçmış ve 20 bin doların olduğu kasasını boşaltarak montreal'den brezilya'ya gitmeye çalışırken yakalanmıştır.

    sonraları aşçılık, manavlık gibi sayısız denemelerine rağmen işsiz kalmıştır. en son bir bankaya umutsuz bir şekilde girdiğinde, banka görevlisi çekler konusunda ne yapabileceğini sormuş ve kendini çekler konusunda göstermiştir. hayatını böyle anlatıyor frank abagnale. günümüzde abd'nin sosyal güvenlik numaralarından, tüm çek senet işlerine, kağıt üzerinde yapılabilecek tüm işlemlerde aranan adam olarak biliniyor. dolar üretiminde de söz sahibidir.

    gariptir frank'in en büyük oğlu da fbi'da çalışıyor.

    merak edilen gerçek frank'in pilot olarak görüldüğü fotoğraf ise şuradadır ve şuradadır.

    yaptığı tüm işlerin fotoğrafları
    leo, spielberg, frank, tom

    --- spoiler ---
149 entry daha
hesabın var mı? giriş yap