10 entry daha
  • mecliste kamelyanın altında duran oruç tutmayan partili arkadaşlarından utanmış kendileri. sizinkilere bak oruç tutmuyorlar diyen yanındaki akp'li vekile ne cevabını vereceğini bilememiş. iki kelime cevap bulamayan partili arkadaşlarını kınayan bu adam bir de profesör.

    en başta şunu demek gerek; oruç kendi nefsini terbiye etmedir islamda. başkalarının nefsini terbiye etmeye çalışma değildir. meclis arasında bahçede sigara çay yapan bir grup toplansa ben oruçlu olsam onları kınamayı bırak onlar rahat rahat içsinler çayını diye düşünürüm yanlarına gitmem. bu 'oruçsuzlar' yolda elinde sigara ile gezme filan da yapmıyor meclis bahçesinde bir kamelya altında çay muhabbet yapıyor sadece.

    kürt halkı dindarmış muhabbeti yapmış bir de. dindar halk eğer hakkını savunduğunu düşünürse ateiste de oy verir. ben dünya görüşüm oluştuğundan beri sosyalistim yeri geldi üniversiteye başörtüsü ile giremeyen kadınları savundum yeri geldi iş yerimde öğle arasında namaz kılanlar daha rahat namazını kılsın diye ufak bir odanın mescit tarzı ayarlanmasını istedim yeri de geldi lgbt yürüyüşüne katıldım. eşcinsel değilim, namaz kılan bir müslüman da değilim kadın olsam başörtüsü de kullanmam. demek istediğim şu aslında hakkını savunduğun grupla aynı özellikleri taşıman şart değil o grubun hakkını savunman için. mescitten çıkıyorsa o profesör lgbt bir bireyin hakkını da savunabilmeli kamelyada oturan ramazanda oruç tutmayan biri de başörtüsünü gerektiğinde savunabilmeli oy verdiğim partide.

    kısaca kadri yıldırım midemi bulandıran bir açıklama yapmış bu gün. umarım hatasını anlar diyeyim.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap