• doğrudur. tayyip erdoğan 2014'te gülencilere tepki göstermek için sahip çıksa dahi türk mercilerinin rızası olmadan yola çıkmıştı mavi marmara. bandırası ise komor adaları'na aitti bu yüzden. ve yine bu yüzden pek çok ak partili vekil de son anda katılımcı olmaktan vazgeçerek ayrıldı gemiden.

    her yerde gösterilen meşhur video doğrudur. tayyip erdoğan 2014'te mavi marmara'nın kendisinden izin aldığını ima etmiş, paralel örgüte mesaj vermiş, geçtiğimiz gün ise ihh'nın hükümete tepki göstermesi üzerine "benden mi izin aldın da gittin" demiştir.

    sanırım bu konuda ak parti seçmenini çıkmaza sokan bir durum yok.

    çünkü taban mavi marmara'nın izinsiz gitmesine rağmen erdoğan tarafından yine de sahip çıkıldığını ve uluslararası camiada savunduğunu biliyordu. bunu ertuğrul günay röportajından ve son dönemdeki arınç-ihh atışmalarından da biliyoruz.

    elbette ihh gibi bir örgüt filistin konusunda yüksek beklentiler içinde olabilir, biz de olabiliriz. hatta ben reel-politik çerçevesinden bakmadığım zaman söz konusu anlaşmadan rahatsız da oluyorum, ama gelin görün ki dünya romantizmle yönetilmiyor.

    (bkz: ülke yönetiyoruz ülke millet yönetiyoruz millet)

    neticede kronolojik olarak bakarsak;
    1- ihh mavi marmara'ya komor adaları bandırası çekerek türk yetkililerden izinsiz bir şekilde gazze karasularına gitmiştir.
    2- mavi marmara'ya israil uluslararası sularda saldırmış ve türk vatandaşlarını şehit etmiştir.
    3- türk hükümeti bunun üzerine izin vermemesine rağmen mavi marmara'yı savunmuş, vatandaşlarının haklarını gözetmiştir.
    4- neticede 3 maddelik kimisini tatmin eden kimisini de etmeyen bir anlaşma ortaya konulmuştur.
    5- ihh bu anlaşmayı beğenmeyerek tepki göstermiştir.
    6- türk hükümeti de "bize mi sordun giderken" demiştir.

    durum bundan ibarettir. herkes kendi baktığı yerden haklıdır.
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap