192 entry daha
  • doktor titrini kullanarak bilimsel metodolojiyle desteklenmemiş görüşlerini halka aktardığı için hakkında dava açılmıştır.

    kişisel görüşlerin tıbbi bir fayda yaratacağını ileri sürmek doktorluk değildir. doktor titriyle konuşurken sırtınızı her zaman bilimsel veriye dayamak zorundasınız aksi taktirde üfürükçüden farkınız kalmaz.

    bilimin a dediğine inatla b demek haktır, ancak b sağlıklıdır sizin şifanız b'dedir demek suçtur. televizyonda her gördüğümüze sarılmayı bırakıp dataya, araştırmaya, makaleye güvenmek zorundayız.

    daha geçen gün nobel ödülü sahibi 100 bilim insanı "gdo demek sağlıksız demek değildir, greenpeace gdo karşıtı çalışmalarını sonlandırsın" diyen bir bildiriye imza attı. bizde ise gdo dendiğinde felç geçiriyor insanlar. canan hoca da bu kitlenin içinde. bu arada 100 bilim insanı dedim ancak sayının önemi yok. bir şey doğruysa 1 kişi de söylese doğrudur ancak gdo karşıtı bilgisiz kitlenin ilgisini çekebilecek bir haber olduğu için ekliyorum buraya.

    güncel kalmak önemli bilim ile ilgilenen insan için. geleneksel metotlarla güncel sorunları algılamak da çözümlemek de zor.
258 entry daha
hesabın var mı? giriş yap