6 entry daha
  • farklı okumalara açık filmlerden biri.

    --- spoiler ---
    güzel prenses buttercup'a kavuşmak için bin türlü badire atlatan kahramanımızın finale doğru yaşadığı şeyler gerçekten içler acısıdır, çünkü ölmüştür. ama bu ölüm meselesi filmde biraz karışık, karakterlerden biri şöyle diyor mesela: "it just so happens that your friend here is only "mostly dead". there's a big difference between "mostly dead" and "all dead". mostly dead is slightly alive. with all dead, well, there's usually only one thing you can do: go through his clothes and look for loose change."

    her neyse filmin sonunda bu "mostly dead" genç adam bir şekilde iyileşir ve prensesine kavuşur. ama artık bundan sonra "half dead" olarak sürdürecektir hayatını. aşk galip gelmiştir, prenses mutluluktan uçmaktadır ve yanındaki adamın kafasını bir türlü dik tutamamasına pek de aldırıyor görünmemektedir.

    görünüşte, "sonunda daima aşk kazanır" şeklinde bir mesajla biten filmin erkek kahramanının, sonsuza dek mutlu yaşayacağı söylenen sevgilisine kavuştuğunda half dead bir hale gelmesi filmin içerdiği müthiş ironilerden biri.
    --- spoiler ---

    şahane.
61 entry daha
hesabın var mı? giriş yap