• artık gündeme getirilmesi gereken konu. madem ki oruçlulara karşı bu kadar açık bir şekilde saygısızca saldırılar ve hakaretler oluyor, öyleyse bir yasa maddesi ile bunu düzenleyelim. yani ülkenin dörtte üçü oruç tutarken sokak ortasında keyiften orgazm olmuş bir halde yemek yemenin alemi yok, gerekirse yasaklanmalı bu saygısızlık. her şeyin bir adabı, ahlakı, sınırı var. terbiyesizliğin adı özgürlük olamaz.

    sen açık alanda birlikte yaşadığın insanın sıkıntısı gözetmeden gözüne baka baka su içiyor, onu da insan gibi değil ağzından boğazına akıta akıta, adeta nispet yapar gibi yapıyorsan hiç kusura bakma kardeşim buna özgürlük denmez. senin özgürlüğün benim özgürlüğümü taciz ettiğin yerde biter.

    neden 11 ay boyunca sokakta bu kadar yiyen içen görmüyoruz sadece ramazan'da sokakta yiyen içen insan sayısı 4-5'e katlanıyor? içeride yer mi yok kardeşim? var. evinde yiyemiyor musun. yiyebilirsin. ama ısrarla sokakta sürdürüyorsun bu eylemi. çünkü amacın başkasının ibadetini özgürce gerçekleştirdiği kişisel alanına tacizde ve tecavüzde bulunmak. öyleyse kusura bakma yapalım bir referandum, hastalar ve oruç tutamayanlar dışında herkese umumi ortamda yemek içmek yasaklansın.

    edit: başlık yeterli olgunluğa ulaştığına göre sosyal deneyimizi bitirelim ve deneyimizin sonuçlarını açıklayalım.

    1- yukarıda aleni bir şekilde abartılı tasvirlerle (ağzının kenarından boğazına dökülen su vb) anlatılan yazıyı ciddiye alanların oranı %90, iq seviyeleri 8-78.

    2- gerçekten ramazan'da açık alanda yemek yemenin yasaklanacağını düşünecek kadar paranoyak olanlar %24

    3- bir kişinin belirttiği marjinal görüş yüzünden tüm dini ve dindarları ülkeden kazımayı öneren katil ruhlu faşist caniler %19

    4- mizahı anlayıp goygoya vurabilecek kadar zeki olanlar %0

    5- dine karşı içlerinde biriktirdiği nefreti ve kini birisi marjinal görüşlerini sadece ifade etti diye islamofobi ve faşizm ile soslayıp hakarete, sözlü saldırıya ve küfüre dönüştürenler %78

    edit 2: yazıyı hiç okumadan entry kasan sazan oranı %89
670 entry daha
hesabın var mı? giriş yap