• hemen her kitaplıkta olan kitaplardır. bir şekilde eve girip, kitaplığa kadar ilerlemiş, orada da kendine belirli bir yer edinmiştir. evi sobalı olanlar için bir sorun yoktur, vicdanı el verenler yakabilirler. atması acı verir, nihayetinde kitaptır, değerdir, ata sporumuzdur. geçmişe saygı geleceğe özlemdir...

    naçizane kendi koleksiyonum şöyle:

    süper hafıza 5000. aman tanrım işte bu da kabı. nasıl girdi, kim getirdi, hep mi oradaydı?! hiç "hatırlamıyorum"!!!

    grinin elli tonu. bestsellermış. açtım baktım, duşa soktu kardeş, o ne öyle!? bu kitaptan kurtulmak isteyen biri gizlice zulalamış sanıyorum; ama neden ben?!

    the secret: kitabın her sayfası israf. asıl sır ise o kitabın bana kadar nasıl ulaştığı?!

    git kendini çok sevdirmeden: onun ben amına koyim! bu bana yapılmış alçakça bir kumpastır, haince bir saldırıdır.

    istediğiniz kişiye 8dk.da nasıl evet dedirtirsiniz: afedersin ama seni bi s.kerim "hell yeah" diye bağırmaya başlarsın 3 dakika sonra!

    bir de aşti'den alındığı belli, 2lira90 kuruşluk bir dostoyevski/delikanlı var ki akıllara zarar. cep boy; ama 600 sayfa. naim süleymanoğlu gibi mübarek; ama işte dotoyevski olunca, karamazov kardeşlerden çekiniyorsun biraz!

    ***

    güvenlik kamerası mı yerleştireyim kitaplığa bilemiyorum; ama bu kitapların nasıl buraya geldiği konusunda hiç bir fikrim yok.

    onlar da can, bakmayın utandığıma; o benim ayıbım... arada açar sayfalarını koklarım, gizli gizli okur, notlar alırım. bağrıma basarım... dizgi hataları midemi bulandırsa da onca emek var üzerlerinde.
    ama tuna kiremitçiyi atacağım galiba! kimse kusuruma bakmasın... fazla yüz verirsem bu işte bir yalnızlık var da başıma bela olabilir, yılanın başını ezmek lazım.

    ***
    ayrıca:

    (bkz: dünyanın en gereksiz kitapları)
896 entry daha
hesabın var mı? giriş yap