723 entry daha
  • edit 6 : ios 1.01 update'ini mutlaka yükleyin. yeni zelanda ya da amerika account'u olanlar appstore'dan apple kimliğini değiştirip yükleyebilirler. harici download linki henüz düşmedi...

    çok keyifli ve faydalı oyun. hakikaten faydalı bak bunu çok samimi olarak söylüyorum. bir gün içinde 8 km yol yürüdüm sayesinde ve bunu yaparken öylesine iştahlıydım ki yorgunluğuma yenik düşmesem halen yollardaydım. oyuna henüz başlamayanlar ya da çok yeni başlayanlar için anladığım kadarıyla tecrübelerimi paylaşayım sevgili dostlar.

    - pokemonları yakalamaya çalıştığımız sırada yuvarlak imleçin mutlaka en küçük haline gelmesine ve topun tam olarak pokemonun kafa hizasının üstüne gelmesine dikkat edin. zira level yükseldikçe combat point'i yüksek pokemonların (yuvarlak imleç'in sarı olduğu pokemonlar) poketopları kırıp tekrar dışarı çıkma olasılığı yüksek. ne kadar isabetli ve doğru anda atarsanız bu ihtimal o kadar azalıyor.

    - yakaladığınız pokemonları level up yapabilmeniz için o pokemonun kendine ait candy'sine sahip olmanız gerekiyor ve bunun için de aynı element grubundan pokemonları bulup yakalamanız şart ancak level up için gerekli olan stardust'ları (pokemon yakaladıkça artıyor) kafanıza göre dağıtmayın çünkü bi noktadan sonra aynı pokemonların yüksek combat point olanlarını yakalıyorsunuz ve ah o stardustları keşke bu pokemona harcasaymışım diye hayıflanıyorsunuz.

    - level 5'e kadar pokemon avlayıp bekletin stash'inizde. level 5ten sonra aynısından fazlaca olan pokemonları profesöre transfer edip candy kazanın ve yüksek combat pointli pokemonunuza level up yapıp yeterli candy'niz varsa evolve edin. evolve pokemonun bir üst cinsine yükseltilmesi. bunu yaptığınızda aynı zamanda 1000exp puanı kazanıyor ve bir anlamda zart diye level atlıyorsunuz.

    -bir noktadan sonra pokemonlara belli bir combat point'in üstüne level up yapamıyorsunuz bunun sebebi trainer level'in düşük oluşu. yanılmıyorsam shop menüsünün içinde, gym fethettikten sonra size altın ve trainer level kazandıran bir simge var. polis rozetine benziyor. ona basıp trainer leveli yükseltince, pokemonların combat point'ini de daha yukarılara taşıma şansınız oluyor.

    - pokestoplara (haritadaki mavi yerler) 10 dakikada bir uğrayın. hepsinden farklı farklı itemler çıkıyor. özellikle potion'lar çok önemli zira gym ele geçirmek için yüksek level'li pokemonlarınızı kavgaya soktuğunuzda kavga sonrası pokemonumuzu bu potionlar ile iyileştiriyoruz.

    - gym ele geçirmek için (haritadaki tüyaptaki kule şeklindeki gibi yapılar(tabirimi sikeyim)) daha önce o gym'i ele geçirmiş elemanın orayı korumak için koyduğu pokemonu yenmeniz gerekiyor. burada kritik eşik pokemonların elemantal özelliği. elinizdeki 300 combat pointli bir pokemonu savaşa sokup 100 combat pointli bir pokemonu elbette yeniyorsunuz ancak eğer elemantal özellikleri farklıysa (örneğin sizin pokemonunuz ateş rakip pokemon su elementiyse) beklenenden fazla hasar alıyorsunuz o sebeple rakibin pokemonunun özelliğine bakıp ona göre seçim yapmak daha mantıklı olacaktır.

    - pokestoplarda çıkan yumurtaları, pokemon sekmesindeki eggs bölümünde kuluçkalıyorsunuz ancak yumurtadan pokemon çıkarmak için size verilen uzunluğu yürümeniz gerekiyor. adamlar 2 yumurta için 5 km yürü diyor mesela. misler gibi yürüdüm. sikmişim yumurtasını hatta hayvan gibi spor yapmış oldum. :)

    edit : pokestop'larda bulduğunuz razz berry isimli item'i, düşük level'da olup da yüksek cp'li pokemonları yakalamak için yem olarak kullanıyorsunuz.
    örneğin, level 3'sünüz ve 120 cp'li bir pokemon'a denk geldiniz, işte tam o anda çok fazla poketop harcamamak için, pokemon'u yakalamadan önce ekrandaki adım gibi olan işarete tıklayıp, razz berry meyvesini seçiyor ve pokemona fırlatıyoruz, pokemon enayi gibi onu yerken poketop'u fırlatıp sinsice avlıyoruz.

    edit 2 : ele geçirdiğiniz gym'e koyduğunuz pokemon'u, elinizdeki diğer pokemonlar ile battle yaptırıp train ediyorve xp kazanıp pokemonunuzu geliştirebiliyorsunuz.
    gym'e gidin, ekranda sağ alttaki train simgesine tıklayıp, kuvvetli bir pokemonunuzu salın üstüne. kavga edip dursunlar. buradaki ince nokta, gym'e koyduğunuz pokemon kaybetse dahi hasar almıyor ancak elinizdeki pokemon'u kavgadan sonra potion'layıp enerjisini yükseltmeniz gerekiyor.

    edit 3 : gym ele geçirmek için yapılan battle'larda maalesef bug mevcut. kavga ettiğiniz pokemon'un hp'si yüzde 1'e düşüyor ve o o seviyede kalıyor. bu sebeple gym ele geçirmeye şu sıralar çalışmasanız daha iyi olacaktır.
    itemleriniz arasında lure module isimli bir cihaz var, bu cihazı herhangi bir pokestop'a götürüp bırakabiliyor ve o pokestop'tan 30 dakika boyunca hem siz hem de diğer pokemon go avcıları çılgınlar gibi pokemon avlayabiliyorsunuz. bu sebeple etrafınızda lure module bırakılmış pokestoplar varsa koşa koşa gidip pokemon avlama çılgınlığına ortak olabilirsiniz.
    lucky egg isimli bir başka item ise yarım saat boyunca 2 katı exp kazanmanızı sağlıyor. burada kritik nokta şu. evolve edeceğiniz pokemonları bekletin, sıraya alın, yaklaşık 5-6 tane evolve edilecek pokemonu sıraladıktan sonra, önce lure module olan bir pokestop'a gidin, ardından varsa elinizde bir incense kullanın, daha sonra lucky egg kullanıp sırayla evolve'larınıza başlayın, böylece her evolve 2000 exp kazanıp, bir de üstüne lure module ve intence sayesinde ayağınıza gelen pokemonları avlayın ve yarım saat boyunca exp pointlerin geçmişini sikin. evet geçmişini...

    edit 4: level 12'den sonra, cp'si yüksek pokemonları avlayabilmek için "great ball" isimli yüksek güçlü pokemon topları geliyor ancak bu kez de poketop'ları atma şekli değişiyor. düz attığınız poketop'lar saçma sapan bir falso ile bambaşka bir yere gidiyor. doğru ivmeyi yakalayana kadar birkaç poketop hiç oluyor gidiyor. pis herifler yüzünden elde avuçta poketop kalmadı. işyerim dağın başında olduğundan pokestop da yok. siz siz olun pokestop'larınızı dikkatli harcayın :(

    edit 5: sanırım ben bir malım, zira pokemonları yakalamak için ortadaki yuvarlağın en düşük haline gelmesi gerekmiyormuş bunu bugün keşfettim. yuvarlak tam ortadayken atınca ekranda nice, great, excellent gibi yazılar beliriyor ve iyi atış yapılınca ekstra exp veriyor.

    şimdilik bu kadar.
    kafanıza takılan birşey olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
    daha fazla bilgi sahibi oldukça güncelleyeceğim.
    iyi keşifler, rastgele :)
7568 entry daha
hesabın var mı? giriş yap