51 entry daha
  • 2013 model popstar donanımına sahip olduğum araç. cam tavanlı ve füme renkli. renginin siyaha yakın oluşu bence araca daha bir güzellik katıyor. cam tavanlı oluşu içeriyi baya bir ferahlatıyor. renginin koyuluğu ve perdesini açık bıraktığınızda cam tavana sahip oluşu yazları içerinin biraz fazla ısınmasına sebep olabiliyor.

    araca doblo çakması diyenlere kulak vermeyin. doblo, connect, kangoo gibi araçları sürmüş biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki 500l kesinlikle bir van değil. bi kere ticari arabalar sert olur. ama 500l en binek arabadan daha yumuşak ve konforlu bir sürüşe sahip. bunu baştan belirtelim.

    yukarıda saydığım özelliklerin arabaya iç mekan ferahlığı kattığından bahsetmiştim. iç mekan özelliklerinden devam edelim. sert plastiğin biraz fazla kullanıldığı doğrudur. ancak piano black tasarımlar kalite hissini baya bir yükseltiyor. vitesin orada bardaklıklar mevcut ancak biraz aşağıda kalıyor. biraz eğilmek zorunda kalabiliyorsunuz. kapaklı iki torpido gözünün bulunması fonksiyonellik katıyor. kapı cepleri de yeterli seviyede. ön yolcu koltuğunun öne yatması arka koltukta oturan için sehpa görevi görüyor. ister eşya koyun ister ayağınızı uzatın. arka koltuklar biraz daha yüksekte konumlandırılmış. bu da arka koltuktakiler için bile güzel bir görüş seçeneği sunuyor. arka koltuklar bence ön koltuklardan rahat. çoğu zaman göl kenarına çekip biramı açıp arka koltukta keyif yapıyorum. gelelim bagaja. bagaj oldukça yeterli, eğer ki tavana kadar eşya koyarsanız sedan araçlardan daha fazla eşya yükleyebiliyorsunuz. arka koltukların asimetrik katlanıyor oluşu isterseniz bagaj kapasitesini daha da artırabiliyor. işte tam da burada bu aracın tercih edilmesi gerekliliği çıkıyor bence ortaya. bu fonksiyonellik varken ticaret yapmayan kişilerin gidip ticari araç alıyor olması saflık bence. al bunu tepe tepe kullan güzel kardeşim. (ama tuğra yaptırma arka cama)

    araçta gayet hoş bir müzik sistemi var. uconnect isimli sistemle telefonunuzu araca bağlayıp telefon görüşmesi yapabiliyor, telefonunuzdaki müzikleri dinleyebiliyorsunuz. başarılı bir sistem. iyi bir yol arkadaşı oluyor.

    bendeki 1,3 multijet motor. fiat'ın dillere destan motoru. milyon kilometre garantili, başarısını ve rüşdünü kanıtlamış bir motor. bu kasayı bu motor çekmezcilere aldırış etmeyin. eğer ki rallici değilseniz araç gayet tatmin edecektir. atılgan bir motor ve sürücüyü kesinlikle üzmüyor. yakıt konusunda oldukça başarılı. şehirler arası yollarda hele hız sabitleyici ile kullanırsanız 4 lt/100 km tüketime kadar indirebilirsiniz. şehir içi ve tempolu sürüşlerde ise 6 litreye kadar çıkabiliyor. ortalama tüketime 5 litre dersek çok yanılmış olmayız. 5 litrelik tüketim çok çok iyi bir değer bence.

    tasarım hakkında ne söylemek lazım? araba ya çok sevilen ya da sevilmeyen bir tipte. ama juke ya da cactus gibi "ya sev ya nefret et" tipinde değil. yani bu araba o kadar radikal değil bence. ama farklı olduğu kesin. sürüden ayrı bi kere. meraklı bakışlara maruz kalırsınız.

    arabanın yerden yüksek oluşu bu arabanın rağbet görürlüğünü artıran bir neden bence. baya baya bir cipte hareket eder gibisiniz. arabadan inerken ayağınızı yere basacağınızda şöyle bir an yeri arıyorsunuz. ayağınız hemen yere kavuşmuyor. hafif arazi koşullarında da üzmüyor sahibini. baya off road yapıyoruz biz arkadaşla.

    benim mutlu olarak kullandığım, sürüşünden keyif aldığım bir araba. tavsiye eder miyim? kesinlikle ederim. ülkemizde b sınıfı hatta c sınıfında satış konusunda en başarılı mpv. 2013 yılından bu yana fiat'ın lineadan sonra en fazla sattığı modeli.

    iyi sürüşler diler, araba ile ilgili merak ettiğiniz noktalar varsa mesajla yanıtlayabilirim.
45 entry daha
hesabın var mı? giriş yap