• önyazı edit : halktan kopuk elitist muhaliflerin partisi görünümündeki chp'nin ciddi şekilde iktidara talip olabilmesi için bakış açısını değiştirmesine yönelik kaleme aldığım hayali karekterle oluşturduğum yazı az çok beklediğim tepkileri toplamış ve chp'nin kısa vadede neden iktidar olamayacağını ortaya koymuştur.

    (bkz: ülke gerçeklerinden uzak muhalif)

    istanbul gaziosmanpaşa'da pierreloti mezarlığı civarındaki gecekondulardan birinde kirada oturan bir adamım. 45 yaşındayım. kahvehanelerde garsonluk/çaycılık yapıyorum. yaz aylarında boyacılık yaparak ekstra para kazanıyorum. gelirim fena değil ayda ortalama 2000-3000 tl arası para geçiyor. haytalıktan biraz geç evlendim. çocuklar ufak. kız 11 oğlan 9 yaşında. ilkokula gidiyorlar.hanım çalışmıyor.

    belediye gıda ve yakacak konusunda gerekli yardımı yapıyor. çocuklar için de okul yardımı alıyoruz.

    oyumu ak partiye veriyorum. daha önce de anap ve dyp ye veriyordum.

    benim merak ettiğim husus şudur: 20 yıldır chp den bir allahın kulu da kapımı çalıp arkadaş senle bir tanışalım eğer biz iktidara gelirsek senin hayatın daha güzelleşecek sana şöyle imkanlar sunulacak falan demedi. ben de ciddi ciddi merak ediyorum chp iktidara geldiğinde bana ülkeyi kömüre/makarnaya satmış adam olarak mı bakacaklar yoksa yardımlar devam edecek mi?

    çocuklar okulda andımızı okusa ne olur okumasa ne olur. ikisi de türk olmaktan gurur duyuyor zaten. ben ilkokulda okudum da ne oldum? 20 sene ömrüm kahvehanelerde at yarışıyla geçti iş bulana kadar...

    maden kazaları dediler. 301 işçi öldü dediler. hesabı sorulacakmış. arkadaş yeni çeltek de kozlu da sorgun da 90 lı yıllarda olan kazaların hesabını iktidardan soran oldu mu önce onu bir söyleyin. depremde ölen canların hesabını kim kimden sordu? ayrıca birilerinden hesap sorulması benim yaşantımı değiştirecek mi?

    chp iktidar olduğunda benim hayatımda ne değişecek? biri bana bunu açıklasın öyle benden oy istesin.

    not : bir şey vaadetmeseler bile gelsinler bir çayımızı içsin şu chpliler bir tanışalım en azından.

    edits : evet az çok beklediğim tepkiler gelmiş. benimle eşit oy hakkı olduğu için veryansın edenler, ömrümü kahvede geçirdiğim için beni değersiz bulanlar, oyumu makarnaya sattığımdan dolayı vatan haini olarak görenler vesaire vesaire...

    şimdi ilkokul matematik bilgimle yaptığım hesaba göre akp %50 chp %25 ve diğerleri %25 oy alıyor bu ülkede. chp'liler her buldukları fırsatta ben ve benim gibilere yukarıdaki ithamlarda bulunuyorlarsa kimin oyunu alıp akp'yi geçebileceklerini düşünüyorlar?

    arkadaş benim oyumu alman için benim bilinçlenip senin eğitim/kültür seviyene gelmemi mi bekliyorsun? alacağın oylar uzaydan mı gelecek? akp'den oy almadan birinci parti olamayacağın gayet açık değil mi? 4 kişiden ikisi akp biri chp biri diğer partiye oy vermiş. iki iki dört etmiyor mu? sen iktidar olmak için bana muhtaç değilsen nasıl iktidar olacaksın?

    hele bir iktidar ol sonraki seçimler için benim oy katsayımı indirir kendininkini çıkartırsın da şu aşamada zor gibi.

    beni aşağılayarak benden oy alabileceğini zannetmen de ayrı bir inceleme gerektiriyor.
176 entry daha
hesabın var mı? giriş yap