4 entry daha
  • çocuğun toplum içerisinde yer edinme ve saygınlık kazanma gibi yanlış düşüncelere dalmasını ve uygulamasını sağlayan vaziyet.

    evet toplum içerisinde, en azından kendi çevrenizde sayılan ve sevilen kişi olmak önemlidir lakin babayı ve baba mesleğini küçük görerek asla değil. bu yanılgılar malesef her nesilde devam etmekte ve bahsedildiği üzere sistemin getirmiş olduğu hata olduğu kadar çocuğun da payının bulunduğu gözardı edilmemeli sanırım.

    sınıf içerisinde ve arkadaş ortamlarında tanışma fasılları sırasında utanma duygusuna kapılan çocuk "acaba küçümsenir miyim? beni aralarına kabul ederler mi?" gibisinden düşüncelere dalarak malesef yalan söylüyor ve bu yalanına en çok kendisi inanıyor.

    hatırlarım babası vefat etmiş, annesi ise evlere temizliğe giderek binbir güçlükle çocuğunu okutma çabasında olan, kendisine sorulduğunda "babam turizmci, annem ise ev hanımı" diyen bir çocuğu ve kendimden utanırım bu sözleri duydukça. her ne kadar bazı fikirler empoze edilmiş gibi görünse bile, insan biraz kendi sağduyu, gurur ve özgüveniyle bu duruma kapılamaz. sormalı kimin için kimden utanıyor ve utandırılıyorsun ? babadır yahu.. sana can veren iki değerli varlıktan birisi.. türlü zorluklar içerisinde emek veren, seni adam etmek isteyen ve evladım okusun bu çileyi çekmesin diyen ve ne yazık ki sen bu yüce insanın mesleğinden utan-dırıl-ıyorsun.

    bir insanın babası ister doktor olur ister inşaat işçisi. hiçbir sebep utanma duygusunu açıklayamaz, ismin önündeki sıfatlar adamlık mertebesi değildir. belki klişe olacak lakin namusuyla parasını kazandıktan sonra bırakın utanmayı, eli öpülesidir utandırılan ve utanılan babalar.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap