• rus futbol piramidinin ikinci basamağında yer alan yani seviye ikinci lige tekabül eden, rusya premier ligi'nin ardından gelen, dinamo moskova'nın da yer aldığı 2016/17 sezonu bugün başlayan lig.

    kış arasının, iki sezon arasından daha uzun sürdüğü bir organizasyondur. kış aylarında 3 ay kadar maç yapılmaz, buna karşılık sezon bittikten 2 ay kadar sonra yeni sezon başlar. bu anlamda biraz bölük pörçük oynandığı da söylenebilir. yakın zamanda masrafları azaltmak ve dolayısıyla kulüplerin belini doğrultabilmesini sağlamak için bölgesel bir sisteme geçilmesi düşünülüyor ama bununla ilgili hala ciddiye alınacak sağlam bir plan yapılmadı bildiğim kadarıyla. formatı şu an için şöyle,

    * 20 takım var. klasik lig usülü, 38 maç.

    * ilk 2 direkt rusya premier ligi'ne yükseliyor.

    * son 5 direkt düşüyor.

    * üçüncü sırayı alan takım rpl'nin on dördüncüsüyle; dördüncü bitiren de on üçüncüsüyle baraj maçlarına çıkıyor. buna göre rpl'ye bir sezonda dört takım yükselebileceği gibi, bu sayı iki de olabiliyor.

    * normalde, üçüncü ligdeki 5 grubun şampiyonları, bu ligden düşenlerin yerine geliyor ama bu lig pek normal olmadığı için her sene bir abukluk çıkıyor. bu sezon mesela, alt lig grubunu lider bitiren bir takım* maddi sebeplerden ötürü bu lig için lisans alamadı, normalde düşmesi gereken yenisey krasnoyarsk böylelikle ligde kalmış oldu. volga nijni novgorod dükkanı komple kapatıp gitti vesaire.

    ha unutmadan, sanırım bu ligin en fantastik özelliği takımların 4 oyuncu değişikliği hakkının bulunması. bu açıdan, fm'de oynamak son derece keyifli oluyor. amerikan futbolu takımı gibi 50 tane adamı yığıp döndüre döndüre oynuyorsun takımın az buçuk parası varsa, mis.

    neyse. öyle işte. egzotik, uzaktan bakınca sempatik görünen bir lig. hasbelkader maçları falan izlerseniz kör olursunuz ama muhtemelen. hayır defansif futboldan değil. direkt top oynamayı bilmiyor çoğu takım. statlar falan efsane (!). yine de çok seviyorum ben. sibirya'dan, pasifik'ten takımlar var yahu. eğlenceli.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap