30 entry daha
  • suriyeliler'le balkan göçmenlerini bir tutmak için hiç balkan göçmeni tanımamış olmak gerekiyor. balkan göçmeninin, 90 ve öncesinde gelen bulgar muhacirinin çok olduğu bir yerde büyüdüm, bu sayede çocukken sabahtan akşama it gibi sokaklarda gezip eve girmememe rağmen hep güvende ve travmasız bir çocukluk geçirdim, çocukluğuma dair tek bir taciz anım yok, ailem de hiç tacize tecavüze uğramamdan korkmadı, çünkü adamların kafası ortadoğulu gibi "çocuk demeden kadın demeden her deliğe sokmalıyım" diye çalışmıyordu, göçmenli muhitte büyümek şanstı.
    bunu bir yana bırakıyorum ama bu zamana kadar kedi gibi üreyen balkan göçmeni hiç görmedim, çok fazla arkadaşım ve evlilik yoluyla edindiğim göçmen akrabam var, kendi çevrem bir yana yakın zamanda bir proje sebebiyle bayrampaşa'daki her çeşit balkan göçmeniyle görüştüm, adamın yaşı 75-80, çocuk sayısı maksimum 3. kimse işi, düzgün kalacak yeri yokken tavşanlar gibi seks yapıp sıçar gibi doğurmak peşinde değildi, kendilerine onurlu bir hayat kurmak için ellerinden geleni yaptılar, kadınlı erkekli çalıştılar, iki hatta üç işte çalışanlar tanıyorum, ikisi de meslek sahibi insanlar oldukları halde halimiz nice olur diye tek çocukla yetinen aileler tanıyorum. göt kadar evde 4 aile üst üste kalıp bir yıl içinde 2. doğum için sevk almaya gelmediler, zart zart doğurduklarının altındaki boklu bezi değiştirtmek için 3 günde bir aile sağlığı merkezine getirip hemşirelerin kafasına atmadılar, 3 yaşını doldurmadan insanları taciz etsin diye metrobüse salmadılar, denizleri aşıp en çok sosyal yardım parasını veren ülkeye kapak atma peşine düşmediler. kimsenin karısına çocuğuna sarkmadılar, ev tuttukları apartmanlarda aygır gibi böğürmediler, istedikleri parayı vermeyenin üzerine idrar atmakla tehdit etmediler, kadınları evde bırakıp erkek erkeğe mekan işgal etmediler. bunu gerçekten tekrar söylemek istiyorum çünkü nereli olursa olsun insanlara bakışım tamamen üreme cüretleriyle ilişkili, babamın oğlu bile olsa köpek gibi üreyene insan gibi bakmam mümkün değil. balkan göçmenleri sadece cinsel organlarının keyfini düşünüp onun bunun eline bakmadılar, insanlık onurları var çünkü.
    kültürlerinden kalplerine tamamen farklı 2 topluluğu art niyetle kıyaslamanın lüzumu yok, "ama balkan göçmenleri %100 türk zaten" diye türklük üzerinden gitmeye de gerek yok, kim olursa olsunlar bu ülke iyice boka batmadıysa bunda balkan göçmenlerinin payı büyük.
    bense karadenizliyim, onu da söyleyim.
865 entry daha
hesabın var mı? giriş yap