• count of monte cristo hikayesine ve konseptine, fantastik bir gelecekten esintilerlen, ilginc bir bakis acisi sunan ve tarzi da bir hayli farkli olan bir anime.

    cizim olarak bana neyi animsattigini bir turlu cikaramadigim, ancak "ben bu tarzi daha once bir yerde gormustum" dedigim bir dizi.

    albert ve franz adli iki genc asilzade, bunun da otesinde iki dost, luna'ya (bildigimiz ay), geleneksel solenleri izlemek icin gelirler. bu gezegende kendisine "count of monte cristo" diyen, galaksinin bir baska kosesinde yasayan bir irkin mensubu (acaba?) sahislan tanisirlar.

    bu sahis, genc asilzadelerden albert ile bir oyun oynamak uzerine anlasir. oyun, uc tane olum mahkumunun hayati uzerinedir ve albert, nicin boyle bir oyun oynadigini ve bu adamin nicin daha ilk tanismadan boyle abuk subuk birseye giristigini anlamakta gucluk ceker. kendisi, uc karttan birini cekmek zorundadir ve hangisini cekerse, o kartin sembolize ettigi mahkum idamdan kurtulacaktir.

    ancak mahkumlar arasinda bir tanesi "ben butun kadinlari ve cocuklarini katlettim muhahaha" diyen bir psikopattir, ve (surpriz!) kurtulan o olur. albert'in cok morali bozulur, vs...

    daha sonraki bolumlerde count of monte cristo'nun, yani diger adiyla gankutsuou'nun, aslinda paris'e yerlesip asilzadeler arasina karismak istedigini ve bir sekilde birinden intikam almanin asil maksadi oldugunu ogreniriz (daha fazla da detay veremem).

    acilis ve kapanisi cok guzeldir, hatta kapanista ilginc birtakim mechalar mevcuttur (sahsen mecha sevmem ama animenin atmosferi cok ilginc).

    ha, en onemli ozelligi, animede karakterlerin uzerindeki texturelar sabittir. karakterin kiyafetinde bir desen varsa diyelim, karakter yurur ancak desen sabit kalir. karakterler sanki bir kagittan kesilmis de, desen arkaplan olarak kullanilmak suretiyle oynatilmis gibi durmaktadir.

    ilginc bir tekniktir ancak "ben bunu da daha once bir yerde gormustum, ama nerde?" dedirtmistir. desenlerde dogal olarak bir boyut yoktur ve karakterler biraz fazla iki boyutludur, o yuzden anime gozu ilk baslarda cok, ama cok rahatsiz eder. hatta bazi cok guzel sahneler aslinda cok ama cok cirkin bile gozukebilir goze.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap