1322 entry daha
  • bir komutan düşünün alt kademesinde ki askerleri bunu kaçırıyor, ülkede ondan habersiz darbe yapılıyor ve bu komutan kurtarıldıktan sonra basın açıklamasında başbakanın yanında dikiliyor.

    yukarıda ki cümle size garip gelmedi mi?

    aynı şeyi ben yaşamış olsaydım benim insanların karşısına çıkacak yüzüm olmazdı, intiharı bile düşünürdüm.

    bir başbakan düşünün ülkesinde darbe yapılıyor, cumhurbaşkanı açıklama yapana kadar dediği tek şey "bu sadece bir kalkışmadır" ardından cumhurbaşkanı insanları meydana davet ediyor ve o da bu davete iştirak ediyor.

    bu olay da mı size garip gelmedi?

    insan kendi vasıflarını sorgulamaz mı? ben neyim burada demez mi? değil fiilen lafla bile bir şey yapamayan bir başbakan ne işe yarar?

    bitmedi...

    bir cumhurbaşkanı düşünün bir kanala telefonla bağlanıp halkı meydanlara çağırıyor. sadece çağırmakla kalmıyor "herkes buraya gelsin "halk"a ne yapacaklarsa orada yapsınlar" diyor ve bu kez en güvenli yol olan halkın arasında kalmayı seçiyor ve bu cumhurbaşkanı yüzlerce korumayla dolaşan ve halkın değil dokunmak görmesinin bile neredeyse imkansız olan biri.

    bu da mı garip gelmedi?

    bir asker düşünün düzeni sağlamak, adaleti işletmek ve bunun gibi birkaç saçma sapan bir şey öne sürülerek ülkeye darbe yapıyor. pilot olanı meclisi bombalıyor, tank kullananı halkın üzerine sürüyor, helikopter kullananı halkı tarıyor ve bunları milletin parasıyla, milletin emeğiyle, milletin gücüyle yapıyor. sebep olarak ise "emir geldi" deniyor.

    yetiştirilmesi dahi milyonlarca liraya mal olan bir pilot bunu nasıl yapar? kullanılan bombalar, araçlar binlerce lira olan ve ona "vatanı korumak" adına emanet edilen bu şeyleri milletine doğrultmak nasıl bir psikolojidir? nasıl bir şerefsizliktir? nasıl bir hainliktir?

    bitiriyim diyorum ama yazdıkça daha da aklıma oturuyor, daha çok şey geliyor aklıma.

    bir halk düşünün... kendi seçimine, iradesine saygı duyulmayıp kendisinin seçtiği hükümete ve meclisine darbe yapılıyor. kendi iradesini savunmak adına meydanlara dökülüyor ancak hain denilerek üstelik "teslim olmuş" senden benden farkı olmayan "er"leri linç ediyor, kafa kesiyor ve denize atıyorlar.

    üzülüyorum, içim kan ağlıyor sözlük. bu belki çok kanlı bir tiyatro belki de çok başarısız bir darbe girişimi ama şu bir gerçek ki ölen yine masum, hiçbir şeyden haberi olmayan insanlar.

    eğer darbe başarıya ulaşmış olsaydı şu an şehit ilan edilenler vatan haini, şu an ki vatan hainleri de şehit olarak geçecekti.
2075 entry daha
hesabın var mı? giriş yap