5 entry daha
  • kimseyi tanımadan ağır şeyler söylemek istemem kişiliği hakkında ama normal biri olmadığını anlamak zor değil. kusura bakmasın.

    (bkz: #61837989)

    burada bana doktor egosu ile ilgili bir şey söylemiş. uzun uzun anlatacağım. böyle bir gariplikle hiç karşılaşmadım.

    ilk olarak yeni tercih yapacak arkadaşlara yardımcı olmak için tıp ile bilgiler veren (çoğunda da tıbbı gömdüm) şöyle bir entry girdim. (bkz: #61806358)

    ondan sonra firmin yesilsac nickli garip insan sanki yeni sınavı kazanmış biriymiş gibi, bana dişçilik ile tıp arasında kaldığını söyleyerek mesaj attı. aynen şu cevabı verdim:

    --- spoiler ---

    '' şimdi bu birçok açıdan değerlendirilmesi gereken bir şey. örnek veriyorum:
    -aynı üniversitenin tıbbı ile diş hekimliği arasında kalsam ben tıp seçerdim.
    -aynı şehirde bir üniversitenin tıbbı ile bir üniversitenin diş hekimliği arasında kalsam, yine tıbbı seçerdim.
    -farklı şehirde bir üniversitenin tıbbı ile yaşadığım şehirdeki diş hekimliği arasında kalsam, gideceğim şehirde yaşam şartlarım nasıl olacak, mutlu olacak mıyım ona bakar. ona göre seçerdim.

    bunları yaşadığın şehirde kalmak istemen üzerine kurdum. yok illa şehir dışında okuyacaksan şöyle anlatayım: diş hekimliğinde tıpta gördüğün bir çok dersi görüyorsun. 5 sene sonunda dus'a giriyorsun. neredeyse tıp okuyorsun ama bitirdiğinde sadece diş hekimi olabiliyorsun ve tahmin edersin bunun da çalışma alanları oldukça sınırlı tıp ile kıyaslarsan.

    hani tıpla neredeyse aynı bir bölüm olmasına rağmen sonunda bence çok daha az imkan sunuyor sana. bu açıdan ben tıp yazmayı daha mantıklı buluyorum. ha ama gider bir dişçi açarsın voleyi vurur, çuvalla da para da kazabilirsin. bu da olamaz demiyorum :) kimse dişlerini fırçalamıyor ülkede sonuçta :) benim görüşlerim dişe özel bir ilgin yoksa veya tıp okumak için daha kötü şartlarda bir yere gitmeyeceksen tıp yaz. yoksa diş.''
    --- spoiler ---

    burada ne dişçiliği eziyorum, ne tıbbı övüyorum. dişçiliğe özel ilgin yoksa, yazman da anlamsız diyorum. neden? çünkü dişçilik bana göre 6 sene okunan tıbbın üzerine nasıl uzmanlıkta göz, kulak burun boğaz vs. vs. yazıyorsan onunla benzer bir durum. insan vücudunun sadece tek bir yeriyle ilgileniyor. ben bunu bana yazan kişinin neyle ilgilendiğini bilemem değil mi? belki ilerde cerrah olmak isteyecek, gidip diş mi yaz diyeyim? dişe ilgin varsa, tabiki diş yaz dedim. garip insan. neyse.

    sonra gelip bana ''ahahahah seni kandırdım, egoist doktor, sizi dövsünler, şöyle yapsınlar vs.'' diye mesaj atıyor. bi de sizin kızlar çok çirkin oluyor diye ekliyor. hayır insanları hem dış görünüşüne göre aşağılıyor, bir kendisi ego tatmini yapmak için bana bulaşarak bana egoist diyor. hadi bana egoist demek ve kendi egonu okşamak adına tiyatro yapıyorsun, sonra aldığın cevap yüzünden '' o kadar tipsiz ve çirkin insanlarınız var ki'' diye niye yazıyorsun? bu kadar ne yaşattı sana bu fakülte?

    tıp okumak ile ilgili görüşlerimi zaten belirttim, herhangi bir yanını övmüyorum tıbbın ama bu eziklik psikolojisinden çıkamamış arkadaşa da yaşamının geri kalanında başarılar diliyorum. çok garip bir durum yani. ne yazılmış merak eden varsa mesajların capslerini de atabilirim, sadece burada ifşa etmek uçurulma sebebi diye onun mesajlarını paylaşmıyorum.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap