24 entry daha
  • vergi nedir, neden verilir, sosyal devlet nedir gibi kavramlari cozememis bazi yazarlarin konuya yabanci kaldigi hadise.

    bu genc gibi genclerden binlerce var isvec'te, hepsi de bir baltaya sap olamamis tipler, ki son zamanlarda isvec'teki sosyal gerginligin artmasi da dikkate alinirsa bir baltaya sap olacak gibi de gozukmuyorlar. sabahtan aksama ot cekip sokaktan gecen kariyi-kizi taciz ediyorlar, suc orani bu tipler arasinda yuksek, dil bilmedikleri icin is bulmak gibi bir olanaklari yok, buyuk cogunlugu da hicbir zaman topluma entegre olamadigi icin oyle yuvarlanip gidiyor. sayilari gitgide arttigi icin sosyal devlet olanaklari da gunden gune azalmaya basladi, mesela dis hekimi ucretsizdi artik belirli bir limiti var, hastalik odemeleri azaldi, bu sekilde de devam edecek cunku sosyalden gecinen belesci sayisi arttikca sosyale giren para sabit kaliyor.

    isvecliden daha isvecli olmak gibi sacma bir laf edilmis. oyle bir iddiam yok. sadece calisma izniyle gelen adam 2 seneden once is degistiremeyip, 5 seneden once kalici oturum izni dahi alamazken bunlara 3 senede vatandaslik veriliyor. calisma izniyle geldigin zaman herhangi bir yardimi gec isten kovulursan 3 ay icinde calisma iznin iptal olurken bunlara kalacaklari yer dahi ayarlanip kiralari ceplerine konuluyor. (isvec'te kiralari arastirin.) arti ayda 4-5 bin lira cep harcligi ellerine veriliyor. tabi bir baltaya sap olamamis belesciler olduklari icin bu para ickiye, uyusturucuya, kumara gidiyor. tahmin edin o para nereden geliyor?

    peki ben niye rahatsizim? benimle birlikte yasadigin topluma zerre kadar fayda saglamadan benim paramla belese yasiyorsun amina koyim, o yuzden rahatsizim. virus gibi ibneler, bir ulkeyi somurdun artik daha fazla ekmek cikmadi baska bir ulkeyi somurmek icin hastalik gibi sinsi sinsi yayiliyorsun. ulkenin adi turkiye olmus isvec olmus fark etmez, savas alaninda evinin yarisi bombayla yikilip ailesini kaybeden gercek multecileri konunun disinda tutuyorum ama klimali odasinda youtube'da izledigi videolara ozenip sikinin keyfine multeci basvurusu yapiyorsan insallah siktiri cekerler. yarragimin tepesini ye.

    avrupa birligi cokuyorsa bu belesciler yuzunden cokuyor, yoksa 50 lira kazanmak istiyorsan "karsimdaki adami nasil 50 liralik sikebilirim" yerine "karsimdaki adama nasil bir deger katabilirim de karsiligi 50 lira eder" seklinde bakabilen adama dunyanin her yeri cennet.
71 entry daha
hesabın var mı? giriş yap