6 entry daha
  • karısının sözünden çıkamayan, korkağın tekidir.

    kuzeni, son rus çarı nikola'nın (ki aynı zamanda en yakın arkadaşıdır ve bir birlerine ikiz kadar benzerler) çocukları ile birlikte kurşuna dizilmesinde doğrudan payı vardır çünkü nikola'nın ingiltere'ye sığınma talebini reddetmiştir. üstelik dönemin ingiltere hükümeti bu öneriyi desteklerken ki sonradan onları da bu kararından sorumlu tutmaya kalkmıştır. oysa çocuklarının hatıralarından anlaşılmaktadır ki ailece kahvaltıdayken gelen sığınma talebini de içeren mektubu okumuş, hiç yorum yapmadan eşine vermiş ve eşi keskin bir biçimde bu talebi reddetmesi gerektiğini söylemiştir.0

    bu kararında rus devriminin ingiltereye sıçrayacağından ve almanya ile olan aile bağlarının gündeme gelmesinden korkması da etkili olmuştur. ancak sonuç itibari ile ispanya kralının bile kurtarma planları yaptığı dönemde kuzenine destek olmak bir yana köstek olmuştur.

    söylenen odur ki kuzenin başına gelenleri öğrendikten sonra hayatının sonuna kadar kendisini affetmemiş ve yunanistan'a prens andrew'i kurtarması için bir gemiyi hızlıca göndermiştir.

    (bkz: nikolay aleksandroviç romanov)
    (bkz: ikinci wilhelm)
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap