• ermeni caz piyanisti tigran hamasyan'ın en vurucu şarkısı. (in may hambıl opinyın.) sanatçıya ait başlıkta da belirttiğim üzere aynı anda birçok şeyi hatırlatabilmektedir.

    (bkz: #60120417)

    kars 1, mockroot albümünün üçüncü şarkısı. şarkı daha sonra kars 2 adlı şarkıyla tamamlanıyor, o şarkının diğer adı da wounds of the centuries. fakat albümü dinlerken daha önce hiç böyle bir şey dinlemediğimiz için kars 1'le vurulduğumuzdan kars 2 yanında sönük kalıyor. buyrun siz de vurulun diye aşağıda youtube bağlantısı verilmiştir:

    https://www.youtube.com/watch?v=m8plkxpunbu

    kendi doğasından, kendi geçmişinden, kendine ait öğelerden beslenip de dünyaya yönelik müzik yapan insanlara bayılıyorum, bu kadar sert ve aynı zamanda bu kadar da etnik bir şarkıyı bir piyanist olarak besteleyen tigran hamasyan'a olan saygımı kelimelerle anlatmam mümkün değil. şarkı, ilk kez duyduğumdan beri aklımdan çıkmadı ve hayatımda en özendiğim şeylerden biri oldu.

    çoğu caz piyanisti gibi müzisyeninin biraz kafadan gidik olduğu bir canlı performans burada:

    https://www.youtube.com/watch?v=shxly0yxuom

    (yazar burada "ama bizde de var!" diyor: https://www.youtube.com/watch?v=mfsm5_4afro tam aynısı olmasa da ifade etmeye çalıştığım kökenlerine bağlı bir dünya müziği yapma bağlılığı bizde de var. ama tigran hamasyan'ın kars 1'indeki öfke burada yok, kars 1'deki naiflikle birlikte isyan ve sertlik de dikkat çekiyor.)
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap