4 entry daha
  • post kavgasıdır.

    - akif genç ve yakışıklı bir gençtir. devlet bürokrasisi içersinde rahat etmemekte ve kendi kadrolarını genişletme arzusuyla yanıp tutuşmaktadır.

    - cemile mahallenin tüm delikanlılarının hayranlıkla iç geçirdiği genç ve güzel kızdır. onu alacak şanslı erkeğe yanında çeyiz olarak hazır yetişmiş kadronun tillahını getirecektir.

    - mahallenin en güzel kızıyla en güzel oğlanı ilk bakışta birbirlerine vurulup evlenirler.

    - bu iki sevgili aşk birlikteliklerini bir de beraber kurdukları bir ortaklıkla taçlandırırlar.

    - akif ve cemile ortak işlerini büyütmeye koyulurlar. akif atamalarla cemile davalarla bürokraside yer açarlar. boşalan yerlere azcana akif'in kadroları çokcana cemile'nin kadroları atanır. ne de olsa cemile'nin çeyizi akifinkinden epeycene daha yüklüdür.

    - akif hatta cemile'nin yetişmiş adamlarını hapur hupur yiyen yaş isimli canavarı bile sevdüceği için zapturapt altına alır. cemile aşkının yanağına bir öpücük kondurur.

    - akif zamanla kıllanmaya başlar. o bunlar da benim adamım diyerek cemilenin adamlarını atarken, cemile'nin adamları kendi altlarına kesinlikle akif'in adamlarını almamakta, sadece gene cemile'nin bohçasından adamları almaktadır.

    - sonra anayasa değişir. akif ve cemile el birliğiyle yüksek yargıyı kontrol etme çabasına girişirler. ilk etapta bu ikilinin adamları diğer dış mihrakları yenip içeri girerler. fakat sonra garip bir şey olur. akif'in adamları atamalarda cemile'ninkilere arka çıksa da, cemile'ninkiler sadece kendi adamlarını kilit yerlere koymaktadır. akif iyice kıllanır.

    - sonra cemile'nin götü afedersiniz tavan yapar. akif'e geceleri has adamı nasyonel entelijans eycınsi başındaki fidan gibi delikanlının gönderilmesini, güneydoğu politikasının kendi adamlarına teslim edilmesini, o aralar pek revaçta olan açılımın kapatılmasını ister telkinlerde bulunur.

    - eeeyhhh yeter be diyen akif, cemile'nin yetişmiş adamlarını yetiştirdiği bostanı tarumar etmeye başlar.

    - cemile yetişiiiin hırsız vaaar diye bağırır.

    olaylar olaylar...

    sonunda bu kötü tecrübeden akıllanmış olarak çıkan akif şu an her yerde cemile'nin bohçasından dökülenleri temizlemekle meşgulmüş. yoook tabi ki de sadece ondan dökülenleri canım. hak ve hukuk dahilinde. yalnız dava açıp mesleğe geri dönmece yok, o hariç. ohaldeyken olmaz. elbette bu tecrübeden sonra akif devlet içersindeki kadrolara sadece layikiyle kendini geliştirmiş donanımlı gençleri atayacakmış. akif'e oy veriyor olmak şartıyla. şaka şaka. yok tabi herkes atanabilir. ama akif'e de bir oycuk olsun verirler. yani bu kadar badireden sonra bence öyle.

    demek ki neymiş çocuklar? elalemin zikiyle gerdeğe girersen... neyse diego ortalık zaten karışık, bir de biz göt altı olmayalım şimdi.
64 entry daha
hesabın var mı? giriş yap