6 entry daha
  • 2014 yılında yayımlanan bir andrey platonov öyküler kitabı. hayvanlar ve bitkiler arasında, yepifan savakları, muhteşem vahşi dünyada, afrodit, yedinci kişi, elektriğin yurdu, lobskaya dağı, antisexus, iki kırıntı isimli 9 öyküden oluşan bu kitap inceliğine rağmen tekrar tekrar okunan paragrafları ile zevkle vaktinizi alıyor.

    özellikle ve sırasıyla yedinci kişi, afrodit, muhteşem vahşi dünyada, lobskaya dağı ve iki kırıntı öyküleri insanı derinden etkiliyor. bu kadar sade bir anlatıma ne çok şey sığabileceğini keşfedip, bonkörce kullandığınız kelimelerden vazgeçebilir hatta bir müddet konuşmamayı bile yeğleyebilirsiniz.

    "zamanımızda, düşmanın çelişkilerden muzdarip huzursuz insanlığı katledip geriye bir tek perişan kölelik posasını bırakmaya karar verdiği savaşlar çağında, canilik esin dolu ve doğru bir şey gibi görünebiliyor, çünkü şiddet insanın içinden eski kutsal muhtevasını çıkardı ve yerine caniliği yerleştirdi; kötülüğe önce çaresizlikten, sonra inanç ve tatminkârlıkla sarılır oldu insan, dehşetten ölmemek için. kötülük ve iyilik artık aynı esinli, dokunaklı ve cazip suretle çıkıyor karşımıza. çağımıza özgü bu hal eskiden ne bilinirdi ne de olanaklıydı; insan eskiden de caniliğe meyledebilir ama onu talihsizlik olarak görür, üstesinden gelince de tekrar hayatın tanıdık sıcak iyiliğine sokulurdu; şimdiyse beşer kendini ve başkalarını yakarak ısınıp yaşayabilme kabiliyetine kavuşturuldu." (sayfa: 112 - yedinci kişi)
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap