2587 entry daha
  • tarihe not düşmek açısından bu kanlı, vicdansız girişimin, türkiye'nin maruz kaldığı en organize, gözü dönmüş ve vahşi terör eyleminin ekşi sözlük'e yansımalarını paylaşmak isterim.

    darbe duyumları alınmaya başlandığı 15 temmuz 2016 saat 22:00 civarı normal trafiğin 3 katı sayfa gösterimi almaya başladık, bu ertesi günün sonuna kadar aynen devam etti, sonra yavaş yavaş normal akışa yaklaşmaya başladı ancak halen günlük sayfa gösterimlerimizin %15-20 civarı üzerindeyiz.

    saat bazlı olarak 15-16 temmuz 2015 - 2016 kıyaslamasını buradan görebilirsiniz. mavi çizgi darbe zamanını, turuncu da normal zamanlardaki akışı gösteriyor.

    bu saatlerde ekşi'de aynı anda online olan ziyaretçi sayısı 55-65 bin arasında değişiyordu, bu yoğunluk sabahın erken saatlerine kadar devam etti. 16 temmuz günü toplamda 2,25 milyon kişi ekşi sözlük'ü ziyaret etti, normal zamanlarda günlük ziyaretçi sayımız 1,5 milyon civarında olur. 16 temmuz 2016, ekşi sözlük tarihinde en fazla sayfa gösterimi yapılan gün oldu 30 milyonu aşkın sayfa gösterimiyle. normalde rakam bunun yarısı civarında olur.

    darbe girişiminin 15 temmuz'a entry sayısı anlamında bir yansıması olmadıysa da, 16 temmuz'da normalden %50 daha fazla entry girildi. bu nedenle, 16 temmuz 2016 aynı zamanda ekşi sözlük tarihinde en fazla entry girilen gün de oldu.

    bütün bu rakamlar bir yana, bu yoğunluğun hem teknik ekipçe, hem de moderasyonumuz tarafından yönetilmesi de ayrı bir sorundu. tepemizden geçen savaş uçaklarının sonic boom'larını herkes gibi bomba zannediyorduk, ekipten bir kaç kişinin bulunduğu yerlerde silah/çatışma sesleri duyuluyordu, meclisin canlı yayında bombalandığına şahit oluyorduk. bütün bunları yaşayan insanların öncelikleri çok farklı olabilirdi, kimseyi de bunun için sorgulayamazdım. yine de herkes bir şekilde sakin kalabildi ve kesintisiz şekilde sözlük'le ilgilendik. kendilerine buradan tekrar teşekkür ediyorum.
810 entry daha
hesabın var mı? giriş yap